Съществуват две мнения - дали включването на българите в конституцията

...
Съществуват две мнения - дали включването на българите в конституцията
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Македония има две години, за да запише българите в своята конституция

Съществуват две отзиви - дали включването на българите в конституцията е плюс или минус за България. По-скоро съм податлив да приема, че това не взема решение казуса на жителите с българско схващане. Това значи, че обявявайки българите за държавотворен народ, има едно мнозинство, което не е с български корени.

Скопие би трябвало да изготви своя проект за деяние - това трае към година. След това Европейски Съюз връща отговор и едвам по-късно стартира действителният преговорен интервал. Българските претенции се трансформират в политика на Европейски Съюз. И ще се следи за осъществяването. Македония има две години, с цел да запише българите в своята конституция.

Важно е да се разбере, че има три документа, два от които са на Европейски Съюз. Несъстоятелно е, че РСМ няма да одобри два документа, тъй като тя не взе участие в тях. Тя няма думата по тях. РСМ взе участие в двустранния протокол.

Двустранният протокол не е подписан, само че в случай че бъде въведена преговорната рамка, той би трябвало да се подпише. За да стартира целия развой, би трябвало да се подпише двустранният протокол. Там се приказва за всичко с ясни периоди.

Изпълнението на протоколите е част договарянията на Европейски Съюз и се управляват от Европейски Съюз и България. България може да наложи 7 пъти несъгласие. Решенията за затваряне на главите се взимат от всички страни. Отмяната на ветото може да стане единствено с решението на всички страни.

Първо българското държавно управление би трябвало да вземе решение за ветото. След това, в случай че няма възражения от никой, той би трябвало да се одобри от Съвета. Френското председателство изтича на 30 юни. Затова всичко би трябвало да стане бързо. От държавното управление зависи. Времето стартира да слага въпросителни. РСМ може да оспорва текстове и да не подпише протокола, само че това значи, че няма да стартират договаряния. Това значи, че има всички шансове - РСМ и Албания да бъдат разграничени.

РСМ ще опитат да трансформират част от нещата, само че те са заинтригувани от процеса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР