САЩ затягат правилата за издаването на т.нар. Зелена карта за

...
САЩ затягат правилата за издаването на т.нар. Зелена карта за
Коментари Харесай

САЩ затягат правилата за Зелена карта

САЩ стягат разпоредбите за издаването на така наречен Зелена карта за непрекъснато престояване в страната, след като Върховният съд утвърди промени, препоръчани от администрацията на президента Доналд Тръмп, оповестиха локалните медии. Според тях имиграционните управляващи могат да отхвърлят документа на претенденти, за които се реши, че евентуално ще използват социални помощи. 

Значително се усилват и факторите, които ще бъдат разглеждани при разглеждането на документите за предоставянето на позволение за непрекъснато престояване. Имиграционните чиновници ще преглеждат фактори като възраст, просветителна степен и притежаване на британски език, с цел да се преценяват дали претендентите могат да станат в тежест да обществото, в случай че използват федералната и щатска стратегия за подкрепяне на хора с ниски приходи в областта на опазването на здравето ( " Медикейд " ), купони за храна, ваучери за жилище и други типове обществени помощи.  

Според администрацията на Тръмп новите правила са нужни, с цел да подсигуряват, че имигрантите могат да бъдат независими, а не да разчитат на страната, въпреки че те са дребен % от получаващите помощи. Голяма част от новопристигналите в САЩ със Зелена карта не дават отговор на условията за приемане социални помощи. Според специалисти новите правила целят да ограничат законната имиграция на хора с ниски приходи от страни от Латинска Америка, Африка и Азия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР