САЩ ще ударят Иран по-силно от всякога, ако Ислямската република

...
САЩ ще ударят Иран по-силно от всякога, ако Ислямската република
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Иран с невиждан удар

Съединени американски щати ще ударят Иран по-силно от всеки път, в случай че Ислямската република извърши набези като възмездие за убийството на иранския военачалник Касем Солеймани, съобщи американският президент Доналд Тръмп, представен от Франс прес.

" Ако те продължат да атакуват, нещо, което изрично не ги поучавам да правят, ще ги ударим по-силно в сравнение с в миналото са били удряни ", заплаши Тръмп в Туитър.

" Ако Иран нападне американец или американска благосъстоятелност, ние сме се прицелили в 52 ирански обекта, някои на доста високо равнище, значими за Иран и за иранската просвета, които ще ударим доста бързо и доста твърдо ", предизвести Доналд Тръмп. Той посочи, че цифрата на обектите символизира 52-мата заложници в американското посолство в Техеран през 1979 година.

Касем Солеймани, командващ подразделението за специфични интервенции " Ал Кудс " на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война, беше погубен в петък при американски ракетен удар с дрон по летището в Багдад. При нападението починаха също неговият асистент Абу Махди ал Мухандис, заместник-командващ иракските шиитски милиции Хашд аш Шааби и още осем души.

В " Туитър " американският президент написа, че Иран е доста самоуверен в отговора си на гибелта на Солеймани, който Тръмп още веднъж упреква за доста убийства през годините и нападението против посолството на Вашингтон в Багдад по-рано тази седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР