САЩ се подготвят да обявят Революционната гвардия на Иран за

...
САЩ се подготвят да обявят Революционната гвардия на Иран за
Коментари Харесай

САЩ с безпрецедентен ход: Обявяват Революционната гвардия на Иран за терористична организация

САЩ се приготвят да разгласят Революционната армия на Иран за задгранична терористична организация, написа " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на американски източници. Информацията се популяризира и от " Ройтерс ", като се базира на трима американски представители, които удостоверяват проекта.

Според информацията решението може да бъде оповестено през идната седмица. Така за първи път въоръжените сили на страна ще бъдат избрани за терористична организация. Решението е невиждано. То има за цел да ускори натиска върху елитните сили.

Администрацията на Доналд Тръмп ще заяви решението си след дълго разискване най-рано в понеделник.

" Уолстрийт джърнъл " написа още, че Пентагонът и Централно разузнавателно управление на САЩ са резервирани, защото считат, че проектът ще усили рисковете пред американските бойци, а в това време мярката няма да засегне иранската стопанска система.

До момента Съединени американски щати се лимитират единствено до налагане на наказания на представители на армията.

" Ройтерс " напомня, че през 2017 година шефът на армията Мохамад Али Джафари е декларирал, че сходни дейности от страна на Вашингтон ще ги принудят да " преглеждат американската войска като " Ислямска страна " по света ".

Революционната армия е образувана след Ислямската гражданска война през 1979 година с задача да пази режима на аятоласите. Гвардията дава отговор за програмата за балистични ракети на Ислямската република, доставя оръжия на проирански милиции в Близкия изток, а също по този начин се има вяра, че е била забъркана в нуклеарната стратегия на персийската страна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР