САЩ се надяват на сътрудничество с новото ръководство на ЕС

...
САЩ се надяват на сътрудничество с новото ръководство на ЕС
Коментари Харесай

САЩ искат с новото ръководство на ЕС да противодействат на Русия, Китай и Иран

САЩ се надяват на съдействие с новото управление на Европейски Съюз за противопоставяне на опасността, произлизаща от Русия, Китай и Иран.

Това се споделя в известие на представителя на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео по отношение на началото на мандата на новия състав на Европейската комисия под управлението на Урсула фон дер Лайен, съобщи ТАСС.

" Съединените щати се надяват на съдействие с новото управление, а също по този начин с Европейския парламент и неговия ръководител Давид Сасоли, със страните членки на Европейски Съюз за реализиране на нашите общи цели ", се споделя в известието.

" Сред тях са подсилване на нашите търговски връзки, поощряване на европейската енергийна самостоятелност, опълчване на общите провокации пред нашата сигурност и демократични полезности, в това число и заканите от страна на Русия, Комунистическата партия на Китай, а също по този начин и от Иран ", акцентира Помпео.

По думите му Съединени американски щати желаят подсилване на партньорството с Европейски Съюз за обезпечаване на спокойно и сполучливо бъдеще на своите жители.

Вчера новият състав на Европейската комисия встъпи в служба. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР