САЩ са провели успешен тест на хиперзвукова ракета в средата

...
САЩ са провели успешен тест на хиперзвукова ракета в средата
Коментари Харесай

САЩ успешно са тествали хиперзвукова ракета в средата на март

САЩ са провели сполучлив тест на хиперзвукова ракета в средата на март, само че са го запазили в загадка в продължение на две седмици, с цел да избегнат ескалация на напрежението с Русия, съгласно чиновник на защитата, осведомен с въпроса. Ракетата е била изстреляна от бомбардировач Б-52 край западния бряг, съобщи Си Ен Ен.

Служителят не даде доста детайлности за теста на ракетата, само че означи, че тя е летяла на височина над 19 км и е минала близо 500 км.

Тестът е извършен дни, откакто Русия съобщи, че е употребила лична хиперзвукова ракета по време на нашествието си в Украйна, с изказванието, че е била ориентирана към склад за муниции в Западна Украйна.

Американските чиновници омаловажиха смисъла на съветската приложимост на хиперзвуковата ракета „ Кинжал “. Министърът на защитата Лойд Остин сподели, че не би трябвало да се преглежда като „ някакъв тип смяна в играта “, откакто руснаците оповестиха изстрелването на ракетата.

Ракетата „ Кинжал “ е просто въздушна версия на съветската балистична ракета с дребен обхват на деяние „ Искандер “, показва Си Ен Ен. С други думи, това е разновидност на одобрена технология, за разлика от революцията в хиперзвуковото оръжие.

По време на тестването на ракетата в Съединени американски щати президентът Байдън се е подготвял за посещаване на съдружниците от НАТО в Европа, в това число Полша, където се срещна с външния министър и министъра на защитата на Украйна.

Съединени американски щати внимават да не подхващат стъпки или да вършат изказвания, които биха могли излишно да ескалират напрежението сред Вашингтон и Москва.

В петък Вашингтон анулира теста на междуконтиненталната балистична ракета „ Минътмен “ III, с цел да избегне всякакво неправилно пояснение от страна на Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР