САЩ са отговорни за разпалването на сепаратистки настроения сред някои

...
САЩ са отговорни за разпалването на сепаратистки настроения сред някои
Коментари Харесай

САЩ разпалват сепаратистки настроения сред сирийските кюрди, недоволна Русия

Съединени американски щати са виновни за разпалването на сепаратистки настроения измежду някои кюрди в северната част на Сирия , като лъжливо дават обещание да ги защитят, " каквото и да вършат ". Това акцентира съветският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов в изявление за съветски вестник.

" Смятаме, че някои непохватни дейности на нашите американски сътрудници подхраниха сепаратистки настроения измежду някои кюрди ", уточни Богданов.

 Кюрдите смъкнаха боен хеликоптер на Турция по време на интервенцията в Сирия Обновена
Кюрдите смъкнаха боен хеликоптер на Турция по време на интервенцията в Сирия

Прокюрдски и турски източници оповестяват, че военният хеликоптер е свален от кюрдски сили

Плановете на Вашингтон за основаване в Северна Сирия на погранични сили за сигурност, доминирани от сирийските кюрди, провокираха турската военна акция против сирийските кюрдски милиции, настоящи в региона, и най-много против " Отрядите за отбрана на народа ".

Анкара преглежда кюрдските милиции в Северна Сирия като близки съдружници с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжен протест за автономност от турската страна и която е оповестена за терористична организация от Турция, Съединени американски щати и Европейския съюз.

 Целта на Съединени американски щати в Сирия е присвояване на стопански активи, уверена Русия
Целта на Съединени американски щати в Сирия е присвояване на стопански активи, уверена Русия

А не битката против ДАЕШ

След започването на интервенцията " Маслинена клонка " против кюрдите в анклава Африн, който е следен от сирийските кюрди, Турция се зарече да разшири интервенцията на изток чак до границата с Ирак, където Съединени американски щати поддържат доста военно наличие.

Вашингтон обаче даде обещание да поддържа кюрдите, които са техен основен съдружник в акцията против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), запазвайки войските си в североизточната част на Сирия и по-конкретно в следения от сирийските кюрди град Манбидж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР