Косово подкрепя Украйна във войната ѝ с Русия, въпреки че

...
Косово подкрепя Украйна във войната ѝ с Русия, въпреки че
Коментари Харесай

За Косово победа за Русия означава конфликт в цяла Европа

Косово поддържа Украйна във войната ѝ с Русия, макар че Киев  все още не е признал независимостта на Прищина.

Това съобщи външният министър Доника Гървала-Шварц, представен от АП. 

" Украйна не е признала Република Косово като страна, само че ние в действителност имаме вяра, че знаем тъкмо през какво минава Украйна ", сподели тя в изявлението си. Знаем, че има единствено едно решение, освен за Украйна, само че и за Европа - Русия да загуби войната. В противоположен случай Европа би трябвало да се приготви за други спорове на нашия континент. "

Тя увери, че страната ѝ е уверена, че Русия би трябвало да загуби войната в Украйна , с цел да не се популяризира спорът в Европа.

Гървала-Шварц, която е външен министър и вицепремиер, сподели, че на нейната дребна балканска нация, която разгласи своята самостоятелност от Сърбия през 2008 година, непрестанно се припомнят за нападателните планове  - както на Сърбия, по този начин и на нейния съдружник Русия.
 Премиерът на Косово упорства за спомагателна военна мощ от Англия
Премиерът на Косово упорства за спомагателна военна мощ от Англия

Албин Курти желае засилено наличие на НАТО, с цел да няма война в Западните Балкани

" Въпреки че Косово е дребна страна с доста скромни благоприятни условия за помощ, ние се опитахме да бъдем доста потребни с Украйна и не се поколебахме да покажем нашата безусловна поддръжка и състрадание към хората и към Украйна ", сподели тя.

Последното увещание, че Москва заплашва Косово, пристигна тази седмица, когато съветски канал Telegram прикани за офанзива за отвод на услуга против уебсайтовете на косовското държавно управление, откакто министърът на защитата на Косово разгласи нова военна помощ за Украйна на конференция във Варшава във вторник.

 Гервала-Шварц откри в сряда първата консулска задача на Косово в Полша, част от напъните за възстановяване на икономическото и културното съдействие сред двете страни. Полша призна държавността на Косово през 2008 година, само че тогава двете страни не откриха дипломатически връзки. Засега задачата в Косово има статут на генерално консулство, само че тя сподели, че се надява това да бъде стъпка към посолство в Полша.

Припомняме, че в столицата на Сърбия Белград, което включи и поръчки за задълбочаване на връзките.

Гервала-Шварц сподели, че визитата на китайския водач има значение за Европа, тъй като демонстрира, че до момента в който Сърбия е кандидатка за участие в Европейския съюз (ЕС), тя " от ден на ден и повече се разпознава с съперниците на европейските западни демокрации ".

" Не можете по едно и също време да бъдете страна кандидатка за Европейски Съюз и да бъдете прокурист на Русия в тези времена, когато Русия е оповестила война освен на Украйна, само че и на Запада като подобен ", сподели тя.
 Китайският президент дойде в Сърбия
Китайският президент дойде в Сърбия

Си Дзинпин посещава Белград четвърт век след бомбардировките на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР