САЩ решиха да обявят дипломатически бойкот на предстоящите Олимпийски игри

...
САЩ решиха да обявят дипломатически бойкот на предстоящите Олимпийски игри
Коментари Харесай

САЩ цака Китай: Дипломатически бойкот на Олимпийските игри

САЩ взеха решение да разгласят дипломатически протест на идните Олимпийски игри в Китай. Това заяви на постоянен брифинг прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

„ Администрацията на президента Джо Байдън няма да изпрати дипломатически или публични лица на Зимните олимпийски и параолимпийски игри в Пекин през 2022 година “, сподели говорителка на американския държавен глава.

В същото време, обаче, американски спортисти ще могат да вземат участие на игрите, посочи Псаки. " Спортистите от тима на Съединени американски щати се радват на цялостната ни поддръжка. Ще ги поддържаме на 100% ", сподели Псаки.

Вашингтон към този момент е уведомил сътрудниците си в чужбина за решението си, и ги прикани да вземат свои лични решения по отношение на присъединяване или безучастие в игрите в Китай.

По-рано политици от Канада, Норвегия, Съединени американски щати, както и представители на съвсем 200 правозащитни организации от разнообразни страни насочиха апели за протест на зимните игри, на които Китай е хазаин през идната година.

Причината са всеобщите репресии, приписвани на Китай в Синдзян-Уйгурския самостоятелен регион. Пекин, както означи през март представителят на Министерството на външните работи на Китай Джао Лиджиан, изрично се опълчва на политизирането на спорта от обособени страни и организации, които се пробват под лозунга за отбрана на правата на индивида да нарушат огромни надпревари и да се намесват във вътрешните каузи на други страни. Националният олимпийски комитет на Съединени американски щати, обаче, не поддържа концепцията за протест на игрите в Пекин.

XXIV Зимни олимпийски игри ще се проведат в Пекин от 4 до 20 февруари 2022 година Пекин беше определена за място на сесията на Международния олимпийски комитет в Куала Лумпур на 31 юли 2015 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР