САЩ призоваха Турция да се откаже от закупуването на зенитно-ракетни

...
САЩ призоваха Турция да се откаже от закупуването на зенитно-ракетни
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Турция за последствия при закупуването на С-400 от Русия

САЩ приканиха Турция да се откаже от закупуването на зенитно-ракетни системи С-400 от Русия, като в противоположен случай на Анкара могат да бъдат наложени наказания, написа турският вестник " Хабертюрк ", базирайки се на източник във Вашингтон.

Изданието оповестява, че неназован американски формален представител е изразил опасения във връзка със закупуването от страна на Турция на съветски противовъздушни системи, защото те могат да " повлияят неподходящо на оперативната съгласуемост на НАТО ", като е признал, че в светлината на неотдавна признатия закон от Конгреса Съединени американски щати могат да наложат наказания на Анкара.

" Искаме да помогнем на Турция да откри по-добра опция, с цел да посрещне потребностите си от противовъздушна защита ", подчертал американският държавен чиновник.

По-рано министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу дефинира като недопустим езика на закани във връзка със закупуването на С-400, добавяйки, че Анкара в началото е възнамерявала да придобие системи за противовъздушна защита от съдружници в НАТО, само че те " постоянно имат някакви проблеми ".

Заради това Турция стартира договаряния с други страни и през декември 2017 година подписа съглашение с Русия за доставка на С-400.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР