САЩ призоваха Германия да изпрати сухопътни войски в Северна Сирия,

...
САЩ призоваха Германия да изпрати сухопътни войски в Северна Сирия,
Коментари Харесай

САЩ притискат Германия да изпрати войски в Сирия

Съединени американски щати приканиха Германия да изпрати сухопътни войски в Северна Сирия, принуждавайки Берлин да усили военното си присъединяване в битката против " Ислямска страна ", до момента в който Вашингтон се пробва да се отдръпна от района.

" Ние желаеме сухопътни войски от Германия отчасти да заменят нашите бойци в региона като част от обединението срещу ИД ", съобщи специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри пред немските медии, измежду които и вестник " Ди Велт ".

Джефри, който беше на посещаване в Берлин за договаряния за Сирия, добави, че чака отговор този месец, съобщи Агенция Франс Прес.

Миналата година американският президент Доналд Тръмп разгласи победа против ИД и разпореди изтеглянето на всичките 2 000 американски бойци от Сирия.

Но дребен брой от тях останаха в Североизточна Сирия, област, която не се управлява от режима на президента Башар Асад, като Вашингтон упорства за по-голяма военна поддръжка от други членове на интернационалната коалиция против ИД.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР