САЩ притискат европейските си съюзници да подготвят повече батальони на

...
САЩ притискат европейските си съюзници да подготвят повече батальони на
Коментари Харесай

САЩ настояват НАТО да сдържа Русия със стратегията 30-30-30-30

САЩ притискат европейските си съдружници да приготвят повече батальони на НАТО, кораби и самолети за пердах, оповестиха публични представители, представени от " Ройтерс ".

Агенцията разяснява, че настояването на Вашингтон е с цел усилване опциите на НАТО за въздържане на евентуална съветска офанзива.

Военният министър на Съединени американски щати Джим Матис ще търси кардинално съглашение за проекта в Брюксел в четвъртък , когато ще се организира среща на военните министри на страните членки. Матис ще упорства за полагане на основите, с цел да получат утвърждението на водачите на страните на срещата на върха през юли, оповестиха четирима представители и дипломати от Съединени американски щати и НАТО.

В проекта е заложено условието НАТО да има 30 батальона, 30 ескадрили и 30 бойни кораба като разрушители , които да може да разгърне в границите на 30 дни при пораждане на рецесия. Но в предлагането не се показва съответен брой бойци или краен период за осъществяване на тактиката.

Батальонът в НАТО варира от 600 до 1000 бойци.

Искането е предизвикателство за европейските държавни управления, защото те от дълго време имат проблеми с хеликоптерите и самолетите поради липса на аварийни елементи. Отделно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пришпорва европейските си съдружници да усилят разноските за защита.

" Имаме съперник (Русия), който бързо може да се придвижи при сухопътна офанзива в Прибалтика и Полша ", сподели почитан посланик на НАТО.

Нямаме удобството мобилизацията да се реализира в границите на месеци , добави дипломатът и разкри, че концепцията на Съединени американски щати е известна като 30-30-30-30.

Американски източник съобщи, че самодейността е най-вече за въздържане на Русия , което в сходство с Националната тактика за защита на Пентагона за 2018 година, в която Москва се упреква, че се пробва да разбие НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР