САЩ отделят 53 милиона долара, за да помогнат на Украйна

...
САЩ отделят 53 милиона долара, за да помогнат на Украйна
Коментари Харесай

САЩ отделят 53 милиона долара, за да оцелее Украйна в студа

САЩ отделят 53 милиона $, с цел да оказват помощ на Украйна да се опълчи на съветските офанзиви върху енергийната мрежа на страната, заяви Държавният департамент. " Оборудването ще бъде доставено екстрено, с цел да помогнем на украинците да преживеят зимата ", се споделя в известието. 

Доставката включва разпределителни трансформатори, автоматизирани изключватели, ограничители на напрежението и друго съоръжение. 

В България в обществените мрежи цивилен деятели събират средства за мобилни генератори за ток за Украйна. Манол Пейков, издател и някогашен народен представител от Демократична България, се включи с благотворителни акции още при започване на войната. Той събра средства за облекла, обувки, за престояване на украинци в Пловдив, за прехрана на тамошни студенти тук. В момента тече акция за събиране на средства за генератори. 



Не са известни обществени данни българското държавно управление, за разлика от доста други европейски държавни управления, да е подхванало някакви дейности, които да оказват помощ на Украйна в оцеляването й през зимата. Днес украинският министър председател Денис Шмигал заяви, че на тези стадий мрежата в страната може да подава от 5 до 6 часа на ден електричество. Шефът на транспортната полиция сподели, че заради неналичието на улично осветяване броят на жертвите на ПТП се е нараснал 6 пъти, изключително на пешеходните пътеки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР