САЩ обявиха нови санкции поради нарушения на ограниченията, с които

...
САЩ обявиха нови санкции поради нарушения на ограниченията, с които
Коментари Харесай

САЩ санкционираха танкери заради нарушения на ограниченията за износ на руски петрол по море

САЩ оповестиха нови наказания заради нарушавания на рестриктивните мерки, с които се не разрешава износът на съветски нефт по море, чиято цена е по-висока от 60 $ за барел, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Мерките включват и възбрана за западни компании да дават каквито и да е услуги на нарушителите, показва организацията. 

Администрацията на американския президент Джо Байдън глоби операторите на танкeрите " Ен Ес Чемпиън " (NS Champion), " Виктор Бакаев " и " Ен Ес Атлантика " (HS Atlantica), защото са превозвали съветски недопечен нефт, който е коствал над 70 $ за барел.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи в изказване, че " лице от Съединени американски щати " е предоставило услуги на операторите на танкерите, до момента в който те са транспортирали съветски нефт, само че не заяви повече детайлности. 

Танкерът " Ен Ес Чемпиън " е регистриран като благосъстоятелност на основаната в Обединените арабски емирства ОАЕ компания " Стърлинг шипинг " (Sterling Shipping), оповестиха американските управляващи.

Друга компания, основана в ОАЕ - " Стреймой шипинг " (Streymoy Shipping), е посочена като притежател на кораба " Виктор Бакаев ".

Танкерът " Ен Ес Атлантика " е благосъстоятелност на компанията " Ен Ес Атлантика " (HS Atlantica), основана в африканската страна Либерия, се споделя в известието. 

В резултат на глобите се блокират всички активи в Съединени американски щати на операторите на танкерите и на техните притежатели, както и собствеността им, която се намира под контрола на американски жители, показва Ройтерс. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР