САЩ наложиха санкции на двете пълнолетни дъщери на Владимир Путин

...
САЩ наложиха санкции на двете пълнолетни дъщери на Владимир Путин
Коментари Харесай

Защо наложиха санкции на дъщерите на Путин?

САЩ постановиха наказания на двете пълнолетни дъщери на Владимир Путин в отговор на жестокостите, осъществени по време на нашествието в Украйна. Вчера оповестиха и последния пакет от стопански ограничения, ориентирани против съдружниците на президента Путин и промишленостите, финансиращи войната, до момента в който външните министри на НАТО обмисляха по какъв начин да поддържат съпротивата на Украйна против силите на Москва.

Това се случва, откакто Борис Джонсън дефинира дейностите на съветските сили в Украйна като близки до " геноцид ". Той даде обещание, че Англия ще бъде в " първите редици " на страните, налагащи нови наказания на Москва.

Но какво не знаем за дъщерите на съветския президент и за какво те бяха глобени, разкрива английският " Ай Нюз ".

Кои са дъщерите на Путин?

Президентът Путин има две пълнолетни дъщери: Мария Воронцова, на 37 години, и Катерина Тихонова, на 35 години.

За Воронцова се оповестява, че е експерт по редки болести при децата. Тя е родена в Ленинград. Твърди се, че е съсобственик на капиталова компания в областта на опазването на здравето. Омъжена е за холандския предприемач Йорит Фаасен. Двамата живееха в пентхаус на върха на най-високата жилищна постройка във Вооршотен в Нидерландия. Те обаче се сблъскаха с апели да бъдат експулсирани от страната, откакто Полет 17 на Малайзийските авиолинии беше свален от проруски бунтовници в Украйна през 2014 година Към 2015 година се счита, че те живеят в Москва.

Тихонова е учен, която през 2020 година е назначена да управлява Института за изкуствен интелект в Московския държавен университет. В предишното тя е взела участие в надпревари по акробатични рокендрол танци. Родена е в Дрезден, Германия. През 2013 година Тихонова се омъжва за Кирил Шамалов, наследник на Николай Шамалов, съсобственик на банка " Россия ". Съобщава се, че са се разделили през 2018 година

Майка им е някогашната брачна половинка на президента Путин, Людмила Путина, за която той се дами през 1983 година и се развежда през 2014 година

Защо са им наложени наказания?

Този ход е част от последния кръг наказания против Русия, които последваха новината, че Украйна е обвинила съветските сили в над 400 военни закононарушения, и вълната от интернационално отвращение от известията за изнасилвания и убийства на цивилни от войските на президента Путин. Украински публични лица обявиха, че в Буча и други градове към столицата Киев, които са били отвоювани от руснаците при изтеглянето на техните сили, са открити телата на минимум 410 цивилни. Европейската комисия предложи възбрана на вноса на въглища от Русия и цялостна възбрана на преводите на четири основни съветски банки като част от петия си пакет от наказания. Според източник от Министерството на външните работи в Лондон, сходни ограничения ще бъдат подхванати и от страна на Обединеното кралство, написа БГНЕС.

Преди дни английският министър на външните работи Лиз Тръс съобщи, че досегашните стопански дейности имат " осакатяващо влияние " и " тласкат съветската стопанска система обратно към руската ера ". Тя съобщи, че глобите са замразили повече от 350 милиарда $ от " военния ковчег на Путин ", като са създали недостъпни към 60% от валутните запаси на режима на стойност 604 милиарда $.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР