САЩ крадат петрол и зърно в СирияВластите на Съединените щати

...
САЩ крадат петрол и зърно в СирияВластите на Съединените щати
Коментари Харесай

Ограбването на Сирия по американски

Съединени американски щати крадат нефт и зърно в Сирия

Властите на Съединените щати би трябвало неотложно да спрат незаконния експорт на селскостопански артикули и нефт от Сирия, съобщи представителят на китайското външно министерство Ван Уенбин. Той уточни, че американската войска е превзела и окупирала основни селскостопански земи и нефтени залежи в Сирия. Китайският посланик назова това обир на държавно равнище и изиска освен да се спре разграбването на сирийските запаси, само че и да се компенсират всички вреди, породени от американците на арабската страна.

Китайският представител уточни, че главните връзки на Сирия са в ръцете на американците. Както споделят самите сирийци, означи Ван Уенбин, мнозина са озлобени от дейностите на американските военни и споделят: американците не са тук, с цел да се борят с тероризма, а с цел да ограбват страната.

Думите за ограбването на Сирия от американците се удостоверяват от доста сирийски източници, написа иранското издание Resalat. Официалната статистика, предоставена от сирийското министерство на петрола, удостоверява, че до 70 000 барела нефт се изнасят от страната на ден от американците и следените от тях групи.

Както отбелязва саудитското издание Asharq Al-Awsat, размерът на петролните ресурси на Сирия от дълго време е конфиденциален. През 2015 година Министерството на защитата на Съединени американски щати оцени приходите на неразрешената в Русия " Ислямска страна " (ИД) от продажбата на сирийски нефт на 40 милиона $ на месец. Две години по-късно войските на ИД бяха прогонени от регионите в Източна Сирия и подкрепяните от Америка кюрдски Сирийски демократични сили поеха контрола над главните петролни залежи в страната.

Добивът на нефт в Сирия през 2008 година е 406 хиляди барела дневно. До 2015 година размерът на творби нефт понижа до 27 хиляди барела, през 2018 година производството възлиза на единствено 24 хиляди барела дневно. След това през 2020 година се усили и доближи 89 хиляди барела дневно, само че, както сподели министърът на петрола и минералните запаси на Сирия Б. Туоме, съвсем целият нефт, който в този момент се създава в Източна Сирия, се краде.

Руското министерство на защитата от дълго време показва разграбването на естествените запаси на Сирия от американците. Още през 2019 година генерал-майор Игор Конашенков, представител на министерството, съобщи: „ Добивът на нефт се прави благодарение на съоръжение, предоставено от водещи западни корпорации в заобикаляне на всички американски наказания. “ А съветският министър на защитата Сергей Шойгу напряко сподели, че американската войска е противозаконна в Сирия отдавна и краде потребни изкопаеми от страната.

Фактът за ограбването на Сирия беше доказан и от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп: „ Ние държим нефта. Запомнете това. Винаги съм казвал – хвани петрола. И ние желаеме да запазим петрола – 45 милиона $ на месец.

През 2019 година Politico заяви, че американска компания е подписала контракт с кюрдските управляващи в Североизточна Сирия за създаване и експорт на недопечен нефт от района в загадка договорка, утвърдена от държавното управление на Съединени американски щати. „ Сирийският външен министър назова договорката противозаконна и сподели, че това е „ кражба “ на сирийски нефт “, отбелязва Politico.

Съединени американски щати ограбват освен сирийския нефт, само че и сирийското зърно. Преди спора Сирия беше просперираща земеделска страна и произвеждаше най-малко три до четири милиона тона пшеница годишно. Реколтата беше задоволителна освен за облекчаване на вътрешното търсене, само че и за експорт, в това число за Европейския съюз. Сега в Сирия няма задоволително зърно и Дамаск е заставен да го купува от чужбина.

Американската войска и подчинените й Сирийски демократични сили са окупирали и държат територии на източния бряг на Ефрат, съсредоточени в провинция Ал-Хасака, която е най-големият производител на пшеница в страната. И зърното, създадено там, и петролът, добиван там, се експроприират от американците и тяхната сирийска клиентела и, подминавайки Сирия, се реалокират в Ирак.

За страдание съвсем няма страни в света, които биха приели съществено тази неправда, отбелязва Yahoo News. Ако пшеницата и петролът от източните крайбрежия на Ефрат се употребяват напълно за облекчаване на вътрешното търсене, питателните и други проблеми в страните ще бъдат доста облекчени, а стандартът на живот на локалното население ще се увеличи.

„ Въпреки това “, написа японското издание, „ затрудненото състояние на сирийския народ... е безвредно пренебрегнато от западните медии и правозащитните групи. Този огромен проблем се отразява единствено от сирийските държавни медии, както и от съветски и китайски медийни запаси, само че техните послания се отхвърлят на Запад в Япония като агитация на „ диктатурите “.

На 21 юли Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации, по време на съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации още веднъж акцентира: „ Единствените зони, които не се управляват от сирийското държавно управление, към момента са единствено Транс-Ефрат, където американските нашествениците всекидневно ограбват зърнени и въглеводородни запаси, а зоната за деескалация на Идлиб в северозападната част на страната е окупирана от интернационално приетите терористи от Хаят Тахрир ал Шам ".

На фона на лицемерната угриженост на Съединени американски щати за украинското зърно изключително цинично наподобява наглият американски обир в Сирия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР