САЩ извикаха на консултации руския посланик в Държавния департамент след

...
САЩ извикаха на консултации руския посланик в Държавния департамент след
Коментари Харесай

САЩ извика на среща руския посланик заради дрона, той нарече случката провокация

САЩ извикаха на съвещания съветския дипломат в Държавния департамент след случая с техния дрон, който падна в морето край Крим.

Анатолий Антонов е бил поканен, с цел да му се обясни гледната точка на Съединените щати, че случаят предствлява нарушаване на интернационалното право от съветска страна. Американската версия за случая наоколо до анексирания от РФ полуостров е, че американският дрон е летял в интернационално пространство, когато е бил ударен от съветски изтребител.

Руското военно министерство опроверга това известие, като посочи, че дронът се е разрушил, откакто изгубил височина вследствие на внезапни маневри. 

След срещата в Държавния департамент посланикът на Русия назова провокация разследващата задача на американския безпилотник над Черно море. Това сподели Антонов след консултациите с Карен Донфрид, асистент на държавния секретар по въпросите на Европа и Евразия, осведоми ТАСС. Донфрид е " изразила безпокойството на Съединени американски щати по отношение на случая ".

" Американската страна изрази митинг във връзка, както те се показаха, " непрофесионалните дейности на съветската страна ", изясни Антонов.

" Този уред е летял с изключени транспондери и е навлязъл в зоната на специфичната военна интервенция. За тази зона беше обявено по интернационалните канали. Русия е предизвестила всички за това. Считам, че това е същинска провокация. Това целеше да предизвика от наша страна избрани дейности, след което да може да бъде упрекната Русия и съветските военни в някакъв непрофесионализъм ", съобщи посланикът на РФ в Съединени американски щати пред ТАСС.

Той повтори позицията на МО на Руската федерация, че съветските изтребители не са употребявали оръжие срещу американския безпилотник. " Искам да подчертая, че съветските водачи са работили доста професионално, не е имало контакт, не е било употребявано никакво оръжие от нашите изтребители ", добави още Анатолий Антонов.

Посланикът на Съединени американски щати в Москва от своя страна е отправил митинг към съветските управляващи поради случая над Черно море, при който бе погубен американски разследващ дрон, съобщи Франс прес.

Полетът на MQ-9 е бил засечен сутринта във вторник в региона на Кримския полуостров, където е нарушил границата на региона на краткотрайния режим на потребление на въздушното пространство, въведени по време на войната. Руското МО твърди още, че вследствие на внезапна маневра дронът е станал неуправляем, изгубил е височина и се е блъснал във водната повърхнина.

MQ-9 Reaper е модулен разузнавателно-ударен безпилотен летателен уред, създаден от General Atomics Aeronautical Systems. Той е екипиран с турбовинтов мотор, който му разрешава да развива скорост от 400 км/ч. Максималната дълготрайност на полета на подобен дрон е 24 часа.

Той може да придвижва ракети от вида " въздух - земя ", " въздух - въздух ", а също по този начин и бомби с лазерно ориентиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР