САЩ изразиха в сряда безпокойство от приетия в Унгария закон

...
САЩ изразиха в сряда безпокойство от приетия в Унгария закон
Коментари Харесай

САЩ са притеснени от ново законодателство в Унгария, насочено срещу чуждото влияние

Съединени американски щати показаха в сряда безпокойствие от признатия в Унгария закон против задграничното въздействие, за който критици се притесняват, че ще бъде употребен за възпиране на недоволството против държавното управление на премиера националист Виктор Орбан, предадоха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати са " обезпокоени " от законодателството, което обезпечава " драконовски принадлежности, които може да бъдат употребявани за заплашване и наказване на тези с гледни точки, които не се споделят от ръководещата партия ", съобщи представителят на държавния департамент Матю Милър.

" Този закон е несъответстващ с нашите споделени полезности – народна власт, самостоятелна независимост, господство на закона ", добави той.

В пакета закони " Защита на националния суверенитет " влиза основаването на нова организация с началник, назначен от премиера, натоварена с следствието на организации, получаващи средства от чужбина.

Всеки претендент на избори, който одобри субсидиране от чужбина, е застрашен от до 3 година затвор.

Законодателството към този момент бе разкритикувано от посланика на Съединени американски щати в Унгария и от Съвета на Европа, който предизвести за " забележителен риск за правата на индивида ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР