САЩ използват дронове за търсене на заложниците в Ивицата Газа.

...
САЩ използват дронове за търсене на заложниците в Ивицата Газа.
Коментари Харесай

САЩ използват дронове за търсене на заложниците в Ивицата Газа

Съединени американски щати употребяват дронове за търсене на заложниците в Ивицата Газа. Това оповестява организация Ройтерс, базирайки се на двама американски чиновници, поискали анонимност.

Служителите декларират, че Съединени американски щати употребяват дронове над Газа за събиране на разследваща информация, с цел да подкрепят напъните на израелските управляващи за разкриване на заложници. Според тях полетите с дрон се правят към този момент повече от седмица.

„ Понятието преустановяване на огъня не стои на масата “, сподели представител на военните

По данни на американските военни 10 американци остават в неопределеност и е допустимо да са измежду заложниците. Смята се, че пленниците са държани някъде из мрежата от тунели на „ Хамас “.

Израелските сили през вчерашния ден обкръжиха град Газа – основният град в палестинския анклав. Именно към него Израел е насочил офанзивата си, с цел да унищожи командната конструкция на ислямистката формация.

Военната интервенция зависи от няколко фактора, които могат да я провалят

На 7 октомври бойци на „ Хамас “ започнаха изненадваща офанзива против Израел, убивайки 1400 души, най-вече цивилни. Според израелските служби това е най-смъртоносния ден в 75-годишната история на еврейската страна.

Израелската ответна бомбардировка и наземна атака против дребния палестински анклав с 2,3 милиона население лиши живота на над 9000 души (по данни на здравните управляващи в Газа).

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР