САЩ изолират Турция, правейки се, че не я забелязват, пише

...
САЩ изолират Турция, правейки се, че не я забелязват, пише
Коментари Харесай

САЩ изолират Турция чрез стратегия на задушаване

" Съединени американски щати изолират Турция, правейки се, че не я виждат ", написа тази заран опозиционното турско издание " Джумхуриет ", представено от Българска телеграфна агенция. Това мнение споделя анализаторът по въпросите на сигурността Каан Кутлу Атач, съгласно който Съединени американски щати подценяват Турция, с която имат напрегнати връзки по редица въпроси.

Анализаторът обръща внимание на интензивните визити от страна на американски представители в страни от обкръжението на Турция, като акцентира, че при тези обиколки Анкара е " прескачана ". Според Атач Вашингтон желае да изолира Турция и ползва по отношение на Анкара " тактика на задушаване ". Той счита също така, че " в близко бъдеще няма лъч на вяра за намаление на напрежението ".

За над 20-годишен връх в записания спад в цената на турската лира оповестява през днешния ден в. " Йеничаг ". Изданието показва, че в продължение на девет седмици лирата губи от цената си по отношение на щатския $. Миналата седмица бележи връх на най-продължителен седмичен спад в цената на турската национална валута от 1999 година до момента.

" Спадът на лирата подухва мемоари за 1999 година, турбулентна година за Турция ", отбелязва Блумбърг във връзка на записания спад. В цитирания от " Йеничаг " материал на Блумбърг се припомня, че въпросната година бе началото на събития, довели в последна сметка до икономическата рецесия от 2001 година В обявата се означават последствията от решението на централната банка в четвъртък да резервира водещата си рента, което съгласно Блумбърг е провокирало паника измежду вложителите " в интервал, когато едно такова решение покачва рисковете ".

" Не може да има мощна страна при намаляване на демокрацията ", написа в заглавие през днешния ден в. " Йени Ася ". Изданието цитира специалисти, които подлагат на критика ситуацията с демокрацията в страната. Според проф. Али Чаркоглу турците не би трябвало да вършат избор " или мощна Турция, или свободи ". " Подобно желание е неправилно ", споделя Чаркоглу, като акцентира, че " по-силна народна власт, не значи по-безсилна Турция ".

Проф. Ерсин Калайджъоглу пък е на мнение, че от 2017 година турската народна власт е " нулева ". Според него Турция не може да продължи напред с измененията, признати на референдума през 2017 година за определяне на президентска система на ръководство в страната. " Няма сходна народна власт в света ", споделя още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР