САЩ изготвиха специална класификация, с която да информират гражданите си

...
САЩ изготвиха специална класификация, с която да информират гражданите си
Коментари Харесай

САЩ изготвиха списък на опасните туристически дестинации

Съединени американски щати изготвиха специфична подредба, с която да осведомят жителите си за рисковете при пътуванията им в чужбина. Скалата е четиристепенна и е съпроводена от интерактивна карта на страните по света, осведоми БГНЕС.

Десетина страни са оценени с най-високата, четвърта степен, за риск, което значи " да не се пътува в тези страни ". Сред тях са Иран, Ирак, Либия, Судан, Сирия и Йемен. Включена е и Северна Корея, само че американското законодателство към този момент е забранило на жителите на Съединени американски щати да я посещават.

Това не са политически документи. Тази канара просто прави оценка нашата преценка за сигурността в тези страни, изясни американски консулски чиновник.

Според американската страна тази предупредителна мярка не включва нови моменти. В нея просто по-ясно са изложени и преди настоящи препоръки за пътуващите. Големи съдружници на Съединени американски щати като Англия, Франция и Германия са включени в категория 2, което значи да се демонстрира " засилена зоркост ". В най-сигурната първа категория попада Узбекистан – страна, ръководена с желязна ръка от Ислам Каримов от 1989 година до гибелта му през септември 2016 година. Тази категория значи, че би трябвало да се демонстрира " нормална нерешителност ". Куба е в категория 3, което се превежда като съвет " да се премислят проектите за пътешестване " там.

Всяка страна е разказана на уеб страницата travel.state.gov, като се показват аргументите за предизвестието - да вземем за пример престъпност, тероризъм, опазване на здравето, естествени произшествия и други

Европейските страни са проспериращи и политически постоянни, само че туристическите зони през последните години са ставали обект на атентати от джихадистки групировки, написа в справочника за сигурността. Мексико е включена в относително спокойната второкласен, само че уеб сайтът разгласява места, които би трябвало да се заобикалят от туристите поради принуждение, обвързвано с наркокартелите.

Съединени американски щати не са включени в новия справочник за туристите, само че като се има поради броят на убийствата на глава от популацията в страната – 4.88 на 100 000 души, те би трябвало да бъдат класирани сред категория 3 за Куба /4.72/, която предлага " да се премислят проектите за пътуване/ и 5.56 за Сомалия – категория 5 " да не се пътува в тази страна ", разяснява Агенция Франс Прес.

Специално внимание към Иран

Междувременно Белият дом изиска неотложно освобождение на иранските протестиращи, които бяха арестувани по време на демонстрациите през последните дни. Вашингтон изиска и освобождение на всички политически пандизчии в Иран.

" Няма да останем безмълвни, до момента в който иранската тирания потъпква правата на своите жители ", се споделя в официално съобщение на американското президентство. Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да реши до петък, 12 януари, дали да разшири или не премахването на някои от глобите против Иран в границите на съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР