САЩ искат екстрадирането на 51-годишен българин, обвинен в участие в

...
САЩ искат екстрадирането на 51-годишен българин, обвинен в участие в
Коментари Харесай

САЩ искат екстрадицията на българин, обвинен в пране на пари чрез биткойни

САЩ желаят изгонването на 51-годишен българин, упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари чрез биткойни, оповестява.
 
През последните четири години Росен Йосифов се занимавал с частен бизнес с виртуална валута. Именно поради това попада в ареста. Белезниците щракват на 11 декември предходната година. Повдигнати са му две обвинявания - за пране на пари и машинация. И двете идват от Съединени американски щати.  Освен него, пред Темида са изправени още 14 души – главно румънци.

 
„ Румънските жители са пускали подправени данни в аукциони, крали са данни от кредитни карти по някакъв метод, след което още веднъж в Съединени американски щати си купували биткойни. Прехвърлили са ги между тях и в един миг един от тях става клиент на татко ми и стартира да продава биткойните си при него ”, изясни дъщерята на Йосифов - Виктория.
 
Българинът в никакъв случай не е ходил в Съединени американски щати. Сделките с румънците се правели в България.

 
Според решението на Софийския апелативен съд, с което се позволява изгонването, Йосифов е общувал непосредствено с част от румънците и е знаел, че оказва помощ в интервенция за пране на пари. За услугите българинът получавал такса.-->
 
Ако бъде приет за отговорен, го грози наказване до 20 години затвор и санкция до половин милион $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР