САЩ искат да разположат морски пехотинци по протежение на остров

...
САЩ искат да разположат морски пехотинци по протежение на остров
Коментари Харесай

САЩ искат да разположат на японския остров Окинава морски пехотинци

САЩ желаят да разположат морски пехотинци по продължение на остров Окинава до 2026 година Те ще бъдат въоръжени с ракети и лека екипировка за въздържане на китайската войска, съобщи Ройтерс, базирайки се на вестник " Йомиури ".

Американската страна към този момент е уведомила Япония за новата организация на силите, която ще бъде оповестена след среща сред министрите на защитата и външните работи във формат две плюс две. Служители на японското министерство на защитата не дадоха коментар по случая. Представител на външното министерство съобщи, че Япония и Съединени американски щати ще обсъдят тематики, свързани с проблеми във военните бази на Съединени американски щати в Япония, в това число и с преустройството им.

Създаването на нови военни елементи, наречени " Крайбрежни полкове на морската пехота ", е част от огромната метаморфоза на американския военноморски корпус, изложена през 2020 година в отчет на военачалник Дейвид Бъргър за състава на силите. Тогава Бъргър изясни, че желае тези военноморски екипи да работят в тясно съдействие с японските сили за самозащита, с цел да предотвратят достъпа на китайската войска до Тихия океан, осведоми Българска телеграфна агенция.

Част от проекта е морската пехота да понижи броя на самолетите и да се откаже от множеството артилерийски оръдия и тежка екипировка в подмяна на по-малки " разпръснати " сили, оборудвани с ракети и дронове, които могат да работят в оспорваните зони.

В Япония има 18 000 американски морски пехотинци, което ги прави най-многобройната военноморска мощ отвън Съединени американски щати. Повечето от тях са в бази на основния остров Окинава, който е част от островна верига, която се простира сред Източнокитайско море и Тихия океан на към 100 км от Тайван.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР