САЩ и Южна Корея започнаха най-голямото съвместно военно учение, с

...
САЩ и Южна Корея започнаха най-голямото съвместно военно учение, с
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея започват най-голямото съвместно военно учение

САЩ и Южна Корея започнаха най-голямото взаимно военно обучение, с което се цели усилване на защитните позиции против възходящата нуклеарна опасност от Северна Корея, предава SkyNews. 

Учението Ulchi Freedom Shield ще продължи до 1 септември в Южна Корея и ще включва полеви учения с присъединяване на самолети, военни кораби, танкове и десетки хиляди бойци. Началото на учението провокира митинги пред президентството в Сеул. Министерството на обединяването на Южна Корея, което се занимава с междукорейските въпроси, сподели, че към този момент не са засечени необикновени действия или признаци в Северна Корея.

Съединените щати и Южна Корея анулираха някои от постоянните си военни учения и сведоха други до компютърни симулации през последните години, с цел да основат пространство за дипломация със Северна Корея, а и заради коронавирус пандемията. 

Ученията започнаха, откакто предходната седмица Северна Корея отхвърли предлагането на южнокорейския президент Юн Сук-йол за започване на денуклеаризация от страна на Пхенян. Ползващата се с огромно влияние сестра на севернокорейския водач Ким Йо-чен, която заема висши постове в държавното управление и ръководещата партия, описа предлагането на Юн като ``глупаво``. Тя също по този начин осмя възможностите на Съединени американски щати и Южна Корея за наблюдаване на ракетната интензивност на Севера, като сподели, че Сеул погрешно е разпознал мястото на изстрелване на ракетите по време на последните проби предходната сряда, часове преди южнокорейският водач да призове Пхенян да се върне към дипломацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР