САЩ и Южна Корея изстреляха четири ракети земя-земя в Японско

...
САЩ и Южна Корея изстреляха четири ракети земя-земя в Японско
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея отговориха на Пхенян с четири ракети "земя-земя"

САЩ и Южна Корея изстреляха четири ракети " земя-земя " в Японско море на взаимни учения, извършени ден откакто Северна Корея изстреля балистична ракета със междинен обхват, оповестиха Йонхап и Франс прес, като се позоваха на изказване на южнокорейската войска.

Всяка от двете страни изстреля по две ракети ATACMS, които са поразили точно целите и са посочили способността на съдружниците да възпират по-нататъшни провокации, оповестиха от взаимното военно командване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера КНДР изстреля балистична ракета със междинен обхват, която падна в Тихия океан. Това беше първото севернокорейско изстрелване на балистична ракета със междинен обхват от 2017 година, напомня Йонхап. В резултат Япония се принуди да задейства системата си за паника, а част от жителите на страната бяха призовани да се укрият в бомбоубежища, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

ИНЦИДЕНТ

Съвместното военно обучение на Вашингтон и Сеул провокира и паника измежду локалните поданици на крайбрежния град Каннин, откакто южнокорейска балистична ракета се повреди и се разруши в земята рано тази заран. Звукът от гърмежа и последвалият пожар накараха мнозина да помислят, че това може да е офанзива от Северна Корея. Безпокойството единствено се ускори от обстоятелството, че военните и държавните чиновници не дадоха пояснение за детонацията в продължение на часове.

По-късно взаимното командване на Съединени американски щати и Южна Корея заяви, че няма данни за ранени от случая с балистична ракета с дребен обхват Хюнму-2, която се разруши във военновъздушна база в покрайнините на града. Въоръжените сили обявиха, че проверяват какво е предизвикало " анормалния полет " на ракета, която е основно оръжие в тактиките на Южна Корея за предпазен и ответен удар против Севера.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР