САЩ и ЕС възнамеряват да окажат натиск върху турските банки,

...
САЩ и ЕС възнамеряват да окажат натиск върху турските банки,
Коментари Харесай

Турските банки са обект на атаки заради руската платежна система: FT

САЩ и Европейски Съюз имат намерение да окажат напън върху турските банки, тъй че Анкара да не оказва помощ на Москва да " заобикаля глобите ", заяви FT, базирайки се на двама западни чиновници, осведомени с въпроса.

Турските банки, които са се интегрирали в съветската платежна система Mir, ще бъдат в центъра на вниманието на западните страни, които усилват напъните си да наблюдават за използването на антируските наказания. Mir е създадена от Централната банка на Русия като вътрешна опция на Visa и Mastercard след първия кръг от наказания, наложени на Москва през 2014 година

Според изданието Европейски Съюз възнамерява да изпрати делегация, която да изрази загрижеността си непосредствено пред турските чиновници.

" Ще изпратим доста ясно обръщение, че да вземем за пример финансови институции от трети страни не би трябвало да се свързват с платежната мрежа на Mir, тъй като това крие известни опасности от заобикаляне на глобите ", съобщи пред FT един от неназованите западни чиновници.

 По-рано някои медии оповестиха, че съветската система за разплащания в Турция не действа вярно. Въпреки това ръководителят на съветската Национална система за платежни карти Владимир Комлев съобщи пред кореспонденти в четвъртък, че картите Mir действат обикновено.

" Нищо неприятно не се е случило в Турция, работата върви в безусловно естествен режим. Картите Mir се одобряват на всички места, където и преди са били одобрявани ", сподели той.

 В началото на август турските банки одобриха платежната мрежа Mir, което разреши на съветските туристи да заплащат за покупките си в страната. Понастоящем пет огромни турски кредитора употребяват съветската платежна система - Turkiye Is Bankasi, Ziraat Bankasi, VakifBank, DenizBank и Halkbank. FT цитира двама от тях, които удостоверяват, че не правят транзакции със глобени съветски банки, спазвайки изцяло наложените ограничавания.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР