САЩ блокира руски активи за стотици милиони долариВашингтон блокира руски

...
САЩ блокира руски активи за стотици милиони долариВашингтон блокира руски
Коментари Харесай

САЩ блокира руски активи за стотици милиони долари

САЩ блокира съветски активи за стотици милиони долари
Вашингтон блокира съветски активи в страната за стотици милиони долари, съобщи заместник-финансов министър Сигал Манделкер. Изявлението бе направено малко преди речта й в Конгреса.

В листата влизат и киберсанкции против двама руснаци и една компания.

Под рестриктивните мерки попадат Антон Нагибин, роден през 1985 година и Марина Царева родена през 1973 година като свързани с към този момент обложената със наказания компания "Дайвтехносервиз".

Освен това Вашингтон е прибавил към листата със наказания против КНДР две съветски компании, както и шест кораба. Под рестриктивните мерки са фирмите "Хъдсън Шипинг" от Владивосток и "Вела Марин" от Санкт Петербург, както и корабите "Белла", "Херкулес", "Нептун", "Партизан", „ Патриот" и " Севастопол", като всички те плават под флага на Русия.

Министерството на финансите съобщи, че Съединени американски щати ще продължи да постанова наказания против Русия, в случай че "Москва не промени своето държание."

Антируските наказания

Съединените щати, под разнообразни предлог, постановиха огромно количество наказания против Русия. Част от ограниченията са наложени по заповед на президента и той има право да ги в профил.

Останалите обаче са въведени в сходство със закона, признат от Конгреса, озаглавен "Борбата против съперниците на Америка посредством санкции" и те не могат да бъдат анулирани без единодушието на законодателния орган. В това число и въведените наказания против жители и компании, за които се твърди, че са "замесени в хакерски атаки против САЩ".

На 8 август американската администрация разгласи нови наказания против Москва поради "случая Скрипал". Очаква се първият пакет американски наказания да влезе в действие на 22 август. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР