Сашко беше приет в Пирогов в едно сравнително добро състояние. 

...
Сашко беше приет в Пирогов в едно сравнително добро състояние. 
Коментари Харесай

Как Сашко е оцелял 9 дни в гората? Професор обясни чудото

Сашко беше признат в „ Пирогов ” в едно относително положително положение.  Детето беше с едни доста близки до естественото параметри с леки отклонения, които са изцяло допустими. Със сигурност един 9-дневен престой без храна и вода би довел до едни доста по-сериозни последствия. Това съобщи в студиото на Нова тв началникът на Клиниката по неврохирургия в „ Пирогов ” проф. Николай Габровски във връзка положението на Александър от Перник, който в продължение на дни бе търсен от десетки доброволци. 

Тоест това дете по някакъв метод е съумяло да бъде захранено и да одобри задоволително течности, с цел да се запазят параметрите му естествени. Но за мен е радостно, че лекарите нямахме толкоз доста работа, а това дете беше избавено от българското общество, което се сплоти за намирането му, сподели Габровски. 
-->
Той разяснява и пандемията от COVID-19. “Мисля, че огромна част от българите взеха една доста вярна и рационална позиция, която беше и позицията на Европа и на цивилизования свят. Но за жалост политиката откри тази тематика за прекомерно комфортна и политическото навлезе в тази експертна тематика и се опита да се възползва ”, акцентира той.

Професор Габровски показа и персонален опит от работата си с пациентите по време на няколкото талази на пандемията. „ В този интервал имаше едно доверие,  на което българският доктор в никакъв случай не се е радвал. Едно справедливо доверие, тъй като резултатите, които постигнахме в този тежък интервал бяха много положителни във връзка с избавените животи. Но по-късно политиката се намеси и измести фокуса. Но една от загубите ни като общество е, че не научихме някои значими уроци. а точно, че можем да се оправим с тежките провокации единствено, когато сме дружно ”.

Според него последните разновидности на вируса са по-благоприятни. „ Бих споделил, че към този момент нямат нищо общо с това смъртоносно заболяване, с което в началото се сблъскахме. Очаквам един по-спокоен сезон и може да се каже, че това нещо значително е зад тила ни ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР