Съседски войни прерастват в доноси за корупция. Новата схема за

...
Съседски войни прерастват в доноси за корупция. Новата схема за
Коментари Харесай

Съседи се топят за скъпи ремонти

Съседски войни прерастват в доноси за корупция. Новата скица за разпра сред комшии безусловно е заляла комисия „ Антикорупция “ (КПКОНПИ) със сигнали за необяснимо благосъстояние.

Едно от най-честите подозрения, които жителите споделяли с институцията, било обвързвано тъкмо с това, че съседът им прави безценен ремонт, а на хартия няма от кое място да потвърди пари за тези разноски.

От КПКОНПИ изясняват за „ Монитор “, че сходни доноси не водят до съществени разкрития. „ Има сигнали, които засягат чисто междусъседски връзки, да вземем за пример „ съседът ми кара скъпа кола “ или „ прави безценен ремонт “. Нашите функционални отговорности не допускат да правим такива инспекции “, изясни шефът на комисия „ Антикорупция “ Пламен Георгиев.

Той напомня, че задачата на основаването на комисията е противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Иначе от влизането в действие на закона в края на януари 2018 година до в този момент сигналите от жители и институции са към 600. По тях пък са формирани над 300 инспекции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР