Със затоплянето на времето все по-често започваме да говорим за

...
Със затоплянето на времето все по-често започваме да говорим за
Коментари Харесай

Как да влезем във форма преди лятото?

Със стоплянето на времето все по-често започваме да приказваме за диети и за това по какъв начин да влезем във форма. В момента е и интервал на Велик пост – вярващите не употребяват месо, яйца и млечни артикули до Великден.

Консумацията на риба е позволена на два празника

Съвети за справяне с пролетната отмалялост и влизане във форма за летните месеци в предаването „ Тази неделя “ даде хранителният терапевт Яна Данаилова.

„ Пролетната отмалялост е хронично положение, които не е болестно, само че сигурно компрометира качеството на живот – усещаме се изтощени и отпаднали, може да изпаднем в депресивни положения.

Изключително значимо е през пролетния сезон да заложим на сезонната храна. Това ще ни помогне да се оправим с провокациите на прехода “, поучава Данаилова.

Натрупаните мазнините към корема са най-трудни за унищожаване, само че периодическото недояждане (фастинг) ни идва на помощ

Тя показа и рецепта за свежа пролетна салата за повече сила. Тази салата е от сурови зеленчуци, към които се прибавят ядки и кълнове. Ето и продуктите:

Снимка: btvnovinite.bg

Хранителният терапевт разяснява, че дневният банкет на храна е строго самостоятелен и зависи от пола, възрастта и двигателната интензивност.

Всички плодове са здравословни, само че някои от тях са изключително потребни

„ Относно закуската – за някои хора е потребно да я изключат, за други – не е уместно да вършат огромни паузи сред храненията. Това се отнася за хората с избрани болести. За здравия човек е целесъобразно хранене три пъти дневно “, разгласи хранителният диетолог.

Тя напомни, че правилото за вечерята е да се приема най-малко три часа преди сън. Данаилова акцентира, че е значимо в какъв брой часа си лягаме – в случай че е в 12 ч. и сме яли последно в 19 ч., сигурно ще огладнеем и ще хапнем тъкмо преди сън. Тя посочи, че вечерята би трябвало да е най-лекото хранене за деня.

Ето и препоръките на кардиолога

Относно хората, които постят сега, нейният съвет е да компенсират неналичието на скотски белтъчини с Постене, по какъв начин де се компенсира неналичието на скотски мазнини с пълностоен белтък от растителен генезис и де не натъртват на бързите въглехидрати.

Още съответни препоръки от хранителния терапевт – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР