Участвам в парламентарните избори, защото голяма част от решенията на

...
Участвам в парламентарните избори, защото голяма част от решенията на
Коментари Харесай

Ваня Григорова: С Мая Манолова сме добре допълващи се вектори

„ Участвам в парламентарните избори, тъй като огромна част от решенията на локално равнище зависят от решенията на национално “, сподели в предаването „ Лице в лице “ Ваня Григорова от „ Солидарна България “.

Новата коалиция е поредна политическа групировка, която ще се бори за левия избор на идните избори, наред с Българска социалистическа партия и коалиция „ Левицата “.

„ Леви обединения е имало постоянно. Защо се стига до такова делене – би трябвало да отговори управлението на Българска социалистическа партия. Видяхме какво напрежение имаше в София след локалните избори и по какъв начин продължи то “, уточни тя.

 Ваня Григорова: Би било отлично да поведа листа на обединена левица Лице в лице 3 мин. Ваня Григорова: Би било отлично да поведа листа на обединена левица  Ваня Григоров се прицели в Народното събрание България 3 мин. Ваня Григоров се прицели в Народното събрание  Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват България 3 мин. Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват  Костадин Паскалев: Ваня Григорова изиска диалог с нас Тази сутрин 4 мин. Костадин Паскалев: Ваня Григорова изиска диалог с нас  Ваня Григорова: Би било отлично да поведа листа на обединена левица Лице в лице 3 мин. Ваня Григорова: Би било отлично да поведа листа на обединена левица  Ваня Григоров се прицели в Народното събрание България 3 мин. Ваня Григоров се прицели в Народното събрание  Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват България 3 мин. Корнелия Нинова за Елена Йончева: Рано или късно зависимостите лъсват  Костадин Паскалев: Ваня Григорова изиска диалог с нас Тази сутрин 4 мин. Костадин Паскалев: Ваня Григорова изиска диалог с нас

Григорова разяснява и  изявлението на водача на „ Движение 21 “ Татяна Дончева по отношение на несполучливите договаряния за общо явяване с „ Левицата “.

„ Аз съм в публичното пространство и се боря по разнообразни проблеми от 15 години. Не преглеждам себе си като план. Относно госпожа Дончева – да, аз желаех да имам решителен глас при възможното ми присъединяване в по-широка коалиция, каквато ми се щеше да реализираме. Те взеха решение, че не са съгласни с това “, изясни Ваня Григорова.

„ Не желаех да се повтори случилото се на локалните избори. Най-високо поставеният представител на синдикатите беше десети в листата. Затова не влезе в Столичния общински съвет. Наложи ми се самотно да се боря за трудовите хонорари. Имах поддръжката на другите общински съветници, само че те не са се борили по тези тематики “, сподели тя.

Според нея водачите на партиите от коалиция „ Левицата “ имат значение и са опитни политици. Тя посочи, че ги почита и има вяра, че в един миг ще бъдат дружно.

„ С Мая Манолова успяхме да се разберем за това съдействие. С нея можем сполучливо да се допълваме - аз с моята синдикална устременост, а тя с битката с монополите и отбраната на потребителите. Това са вектори, които доста добре се допълват. Успяваме да разгадаем всички евентуални спорове. Ако си определях аз листите, към този момент щяха да са регистрирани “, уточни Ваня Григорова.

По думите ѝ съдружен съвет взима решенията към идните избори.

Външната политика

„ Не утвърждавам, че НАТО ни тласка към боен спор, който не е наш. Подкрепям референдум по всички въпроси, в това число за НАТО. Включително и референдумът, който трябваше да се организира дали да бъдем, или да не бъдем част от еврозоната. Беше подценена волята на стотици хиляди български жители “, безапелационна е тя.

„ За мен е неприемливо, в случай че българските жители са изразили волята си да бъдат питани, в случай че са изпълнени всички законови условия, едни 240 души да решат дали да позволен допитване или не “, уточни представителят на „ Солидарна България “.

Според нея НАТО тласка България към война „ като ни подтиква да изпращаме оръжие “.

„ Води се следствие за едно от предходните държавни управления, в които е продавано оръжие през медиатори, и даже не е стигнало там, където е трябвало да стигне. Имаше концепция да изпращаме медицински лица в Украйна. Това е директна интервенция “, уточни Ваня Григорова.

През юни 2023 година от Министерството на защитата оповестиха, че България е приела да готви бойни медици или бойни санитари от Украйна.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР