Със затоплянето на времето коронавирусът няма да си отиде толкова

...
Със затоплянето на времето коронавирусът няма да си отиде толкова
Коментари Харесай

Кога топлото време ще убие вируса

Със стоплянето на времето коронавирусът няма да си отиде толкоз бързо, колкото ни се желае. Едва, когато дойдат летните жеги, можем да се надяваме на секване на болестта. Това е изводът от изследването на учени от Хонконгския университет, чиито заключения са оповестени през днешния ден в уеб страницата medRxiv.org.

Новият ковид е най-вече деен при температура от към 4 градуса по Целзий и губи силата си при условия на жега,  съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки проучването. " Вирусът е доста постоянен при 34 градуса, само че е сензитивен към жега ", се отбелязва в обявата. При 4 градуса по Целзий вирусът е кадърен да съществува над две седмици, само че при повишение на температурата до 70 градуса, той умира за 5 минути.

Съгласно показаната към обявата таблица, в случай че температурата е 22 градуса по Целзий, коронавирусът демонстрира интензивност най-малко седмица, само че при 37 градуса - не повече от два дни, а при 56 градуса - по-малко от половин час.

Учените също по този начин обясняват в обявата си и какъв брой време се задържа вирусът върху разнообразни повърхности и стигат до извода, че той е кадърен да съществува от външната страна на медицинските маски минимум седмица (при стайна температура и относителна мокрота от 65 процента).

Върху хартия вирусът се задържа по-малко от три часа, върху дърво и тъкани - не повече от два дни, върху стъкло - по-малко от четири дни, върху неръждаема стомана и пластмаса - не по-дълго от седмица, демонстрират резултатите от проучването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР