Със заповеди от 22 и 23 февруари 2023 г. на

...
Със заповеди от 22 и 23 февруари 2023 г. на
Коментари Харесай

КОШМАР! Гонят семейства от общински жилища заради високи доходи, народът вие от ужас

Със заповеди от 22 и 23 февруари 2023 година на кмета на регион „ Красно село “ – Софийска община, въз основа на направено стимулирано предложение от непрекъснато настояща в районната администрация комисия, са анулирани 10 заповеди за настаняване и са прекъснати подписаните въз основа на тях контракти за даване за прилагане чартърен на 10 общински жилища. Това оповестиха от администрацията на Района.
Установено е, че следните лица не дават отговор на изискването по член 5, ал.2, т. 7 от Наредбата за реда и изискванията за ръководство и предписание с общински жилища на територията на Столична община за настаняване – една четвърт от общия годишен приход на лицата и членовете на техните фамилии (домакинства) да не може да покрие разхода за междинна пазарна наемна цена на жилище, съответстващо на потребностите на фамилията (домакинството), според нормите на член 17.
Въпреки високите приходи, които получават, фамилиите са се възползвали от общински жилища, за които са плащали сред 70 до 120 лв. месечен наем.
Лицата са приканени да освободят непринудено общинските жилища в едномесечен период от приемането на заповедите, които подлежат на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Заповедите са издадени в изискванията на обвързана подготвеност.
Заради императивните нормативни условия, преценката за това дали да се прекратят правните отношения или не – е лишена от индивидуалност.
Комисията продължава предоставената й инспекция за съблюдаване на изискванията за настаняване в общински жилища.
С издаването на заповедите е предпазен публичният интерес. 57 са лицата, които дават отговор на изискванията на Наредбата за реда и изискванията за ръководство и предписание с общински жилища на територията на Столична община, и чакат настаняване на техните семейства/ семейства в общински жилища в регион „ Красно село “, написа Фокус.
Напомня се, че кметът на регион „ Красно село “ Росина Станиславова единствена оспори пред съда гласуваната от Столичен общински съвет продажба на 1492 броя общински жилища – 34, от които попадат на територията на региона.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР