Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев бе въведено

...
Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев бе въведено
Коментари Харесай

Въвежда се временна забрана за влизането в България на лица и превозни средства, идващи от Турция

Със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев бе въведено краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни транспортни средства, влизащи от Република Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово – Хамзабейли, Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево – Капъкуле и Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново. Тя влиза в действие от 00:00 ч. на 24.04.2020 година и ще бъде прилагана до 23:59 ч. на 26.04.2020 година
Изключение ще се позволява за директния товарен трафик и колите, пренасящи хора за лекуване, оповестиха от Министерство на здравеопазването.
Целта е да се обезпечи съблюдаване на противоепидемичните ограничения при започване на мюсюлманския празник Рамазан. Министерството на външните работи на Република България приканва българските жители да се въздържат от всевъзможни пътувания, в случай че това не е безусловно належащо. Призивът важи и за всички български жители, които обитават непрекъснато в чужбина.
„ Отправихме предизвестие към българите да не пътуват при своите родственици в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега още веднъж го вършим и при започване на Рамазана. Дори след отпадането на възбраната жителите, пътуващи сред България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете страни при всяко прекосяване на границата “, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя организира телефонен диалог със своя турски сътрудник Мевлют Чавушоглу, с който разиска въвеждането на тези краткотрайни ограничения, които са в полза на жителите и на двете страни. Захариева честити на министър Чавушоглу Деня на националния суверенитет и на детето, както и 100-годишнината от основаването на Великото национално заседание на Република Турция.
Двамата министри акцентираха отличния разговор сред двете страни и високото оперативно съдействие сред българските и турските институции в битката с пандемията и в облекчаването на ограниченията за жителите и бизнеса.
Нов връх на случаи на COVID-19 за денонощие, има признати дребни деца в болница
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР