Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р

...
Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р
Коментари Харесай

И в Габрово от днес въвеждат по-строги COVID мерки

Със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Николай Пенчоков в Габровска област се вкарват противоепидемични ограничения против COVID-19. Заповедта е краткотрайна и е за интервала до 21 август, оповестяват от пресцентъра на инспекцията.

Мерките плануват носене на защитна маска на лицето в лечебните заведения, аптеките, оптиките, обществените и здравните заведения, а на публични места навън, където има скупчване на хора, да се съблюдава отдалеченост от метър и половина.

Дистанция би трябвало да се съблюдава и в административните здания, предоставящи услуги на жители, както и в комерсиалните обекти, а на входа би трябвало да има дезинфектанти. Всекидневно ще се ревизират децата в детските заведения и възрастните в обществените домове, с цел да не бъдат допускани хора със признаци на инфекцията или на други заразни заболявания, планува заповедта. Мерките могат да бъдат изменени според от епидемиологичната конюнктура.

От РЗИ прецизират, че в Габровска област имунизациите против COVID-19 се правят от персоналните лекари. Наред с това ваксини могат да се слагат и в три имунизационни пунктове в региона, които се намират в габровската, севлиевската и тревненската болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР