Състоянието им не е сериозно. Във вторник се очакват резултатите

...
Състоянието им не е сериозно. Във вторник се очакват резултатите
Коментари Харесай

Още едно дете със симптоми на хранително отравяне е прието в болницата в Сливен

Състоянието им не е съществено. Във вторник се чакат резултатите от инспекцията на РЗИ
Още едно дете със признаци на хранително отравяне е признато през днешния ден в детско поделение на МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен. Това заяви пред началникът на отделението доктор Люба Бъчварова. С това децата в болница стават две, а със признаци на хранително натравяне бяха регистрирани общо 48 деца от детска градина " Елица " от четвъртък до през днешния ден.

Д-р Люба Бъчварова успокои, че положението на двете приети в болница деца не е съществено и те ще се възстановят.

" Средно повредено положение. Имали са клиника. Едното и другото детенце ще се оправят, няма нищо съществено. Днес одобрих едно дете, което не се е чувствало добре, откакто е повръщало предходните дни. Но, те през днешния ден за първи път търсят помощ. И едно детенце, което през вчерашния ден късно следобяд е признато, от същата група. Имало е недоволства, само че тук е поради пневмония ", изясни началникът на отделението. 

От Регионалната здравна ревизия са взели проба на личния състав и от повърхностите в кухнята, в която се подготвя храната. В злощастния ден децата са яли сандвичи с яйце и сирене. Първите деца съм признаци са били в групите при 5-6-годишните. Резултатите от РЗИ се чакат във вторник. 

13 и 14 май са оповестени за неприсъствени по опция на родителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР