Със законови промени, направени в последния момент и без мотиви,

...
Със законови промени, направени в последния момент и без мотиви,
Коментари Харесай

ВИДЕО Христо Иванов с нова акция край сарая на Доган в Росенец, зове Борисов да отиде там


Със законови промени, направени в последния миг и без претекстове, ръководещите вършат опит за избавяне на противозаконните постройки към летния сарай на Ахмед Доган на Росенец. Това безпокойство изрази съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във видео, излъчено онлайн от плажа, който към момента по документи не е плаж, оповестиха от партията.

Става дума за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които група депутати от ГЕРБ оферират без претекстове сред първо и второ четене. С тях, по познатия метод – посредством преходните и заключителни разпореждания, ще се промени Законът за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Ако измененията бъдат признати от депутатите, това ще направи допустимо узаконяването на противозаконни постройки, в случай че те извършват няколко условия – да са за сезонно прилагане, да са издигнати до влизането в действие на закона, да са ситуирани в селищно образувание или да граничат с риболовен пристанища, както и да дават отговор на някой най-общи предвиждания на устройствените проекти и да не са рискови.

“Този проблем е емблематичен. Тък не става дума просто за тази постройка и за този плаж. Борбата тук е за статута на Доган като човек, който е над закона, като човек, за който работят всички институции, като човек, за който публичното мнение и гражданското неодобрение не могат по никакъв метод да смутят неговия комфорт. Залогът е този надзаконов статут на Ахмед Доган на почетния ръководител на българското задкулисие ”, разяснява Иванов.

След акцията на Христо Иванов на Росенец през юли последваха претенции от Демократична България за вписването на плажа в кадастралните карти, защото се оказа, че той се води земеделска земя. Срещу вписването, което ще направи вероятен свободния достъп до линията за всеки човек обаче има тъжба от притежателя на сграда на плажа – арх. Калин Тихолов.

“Тези законодателни промени са импортирани от група депутати от ГЕРБ. Те ще кажат, че тези промени се вършат, с цел да се уреди статутът на риболовен селища, зародили през годините. Нашите мощни съмнения са, че задачата на това деяние не са риболовците. Целта е този тук риболовец, който 30 години лови риба в мътната вода на българската политика ”, разяснява през днешния ден Христо Иванов , акцентирайки така наречен летен сарай на почетния ръководител на Движение за права и свободи.

Той прикани вносителите на поправката да излязат и да се стимулират за какво я оферират и в чий интерес. Иванов уточни и пристанището към летния сарай. За което още през август се разбра, че е нелегално и по всички правила би трябвало да е разрушено, а продължава да стои. “Виждаме необявената коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, тази мръсна загадка на българската политика ”, заключи той.

“Официално приканвам Бойко Борисов да пристигна тук и тук, на това яхтено пристанище, да потвърди, че няма коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, откривайки разрушаването на яхтеното пристанище. Да подкара фадромата, сигурен съм, че може, с която това яхтено пристанище ще бъде съборено, и да потвърди, че в България има закон за всички и че той не е подвластен от Доган. Докато той не направи това нещо, аз ще назовавам това пристанище “Дружба сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защото за мен това е най-ясният знак на необявената корупция на беззаконието и корупцията ”, сподели Иванов.

“Това място не е най-голямото безвластие. То обаче е емблематично. То е лакмусът, то е признакът, който разрешава всички останали участници в беззакония в България да не престават да се употребяват от тях. Затова ние няма да спрем да се занимаваме с това място. Защото когато българските жители видят, че тук бъде натрапен законът, тогава ще знаем, че сме създали действителна крачка по пътя на законността в България ”, собави съпредседателят на Демократична България.

Той беше безапелационен, че не може да става дума за коалиция сред обединяването и Движение за права и свободи и посочи, че борбата е с върхушката в партията на Доган.

“Никакви обединения, никакви взаимоотношения с Движение за права и свободи не може да има. Ние имаме политическа борба с тях и тази борба е борба за нашата страна, ще я водим уверено и поредно ”, сподели Иванов и добави, “За тях е доста значимо да си върнат всеки сантиметър от тази територия, да не разрешат комфортът на Доган да не бъде ощетен, по тази причина се сади райграс, по тази причина с ръцете на гербаджии се прокарват тези законодателни промени – тъй като превъзходството на Доган, неговото царство в задкулисието би трябвало да пребъде. Но няма да пребъде. Демократична България ще продължи да се бори по всевъзможен начин. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР