Със свое съобщение Агенцията по заетостта напомни на работодателите, които

...
Със свое съобщение Агенцията по заетостта напомни на работодателите, които
Коментари Харесай

Последен ден за заявления по мярката 60 на 40

Със свое известие Агенцията по заетостта подсети на работодателите, които желаят да получат средства по мярката 60/40 за август и септември 2021 година, че би трябвало да подадат заявление и изискваните към него документи не по-късно от 17.00 ч. на 1 ноември 2021 година

Същият период ще се регистрира и за документи, изпращани посредством Система за несъмнено електронно връчванe (ССЕВ) или лицензиран пощенски оператор, което се удостоверява с датата и часа на подаване на документите.

Изискване за приемане на държавна помощ по мярката е спад на приходите с най-малко с 30 или 40 и повече проценти по отношение на съответния интервал на предходната година. Paзмepът нa помощта зa вceĸи paбoтниĸ или cлyжитeл ce oпpeдeля нa бaзa ocигypитeлния мy дoxoд зa мeceц юли 2021 година

Агенцията по заетостта обръща внимание, че работодателите би трябвало да спазят избрания краен период за кандидатстване, защото подадените след него документи не подлежат на инспекция и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Срокът за банкет на документи за октомври е от 1-ви до 30 ноември 2021 година

Мярката беше удължена до края на годината, като с актуализацията на бюджета бяха обезпечени 250 млн. лв.. Очаква се с действието на мярката всеки месец най-малко 66 000 да запазят работните си места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР