Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на

...
Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на
Коментари Харесай

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година

Средствата, които са в размер на 10 000 000 лева, се обезпечават за финансово застраховане на процеса по техническата подготовка за въвеждането на еврото в страната ни, както и на информационните действия, свързани с този развой.

Това е в подтекста на осъществяването на Решението на Народното събрание, признато на 27.10.2022 година, с което се задължава Министерският съвет, в съгласуваност с Българската национална банка, да форсира консултациите и договарянията с европейските институции за приемане на еврото от 1 януари 2024 година За задачата следва да се извършат действия, свързани с предварителната техническа подготовка на страната за гладкото и сполучливо прекосяване от лв. към евро, както и за информирането на обществеността за процеса на присъединение към еврозоната. С днешното разпореждане осъществяването на тези действия се обезпечава с финансов запас.

Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР