Със светски и църковни събития, фестивали, конкурси и изложби е

...
Със светски и църковни събития, фестивали, конкурси и изложби е
Коментари Харесай

Празнична програма за Деня на светите Константин и Елена в едноименния курорт

 Със всемирски и църковни събития, фестивали, състезания и изложения е белязан празничният месец май в първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена. Майските празнувания започнаха с V Пленер по статуя " Докосване до природата “ с интернационално присъединяване. Тази година тематиката бе " Морско дъно “ и с провеждането на скулптурния симпозиум продължи одобряването на курорта като обичано място освен за туризъм, отдих и отмора, само че и като една от най-големите открити арт подиуми край Варна. По традиция пленерът приключи с обща галерия на готовите произведения на участниците – актьори от Индия, Белгия, Турция, Македония и България. Новите статуи могат да бъдат забелязани в зелените пространства към манастира.

Петият юбилеен фестивал " Море и здраве “, проведен от Медицински университет – Варна, се организира като част от майските празници в Св. Св. Константин и Елена. В рамките на фестивала, чийто хазаин бе Хотел Балнео & СПА Азалия, бяха показани резултати от научни проучвания на преподаватели и студенти от медицинските университети в страната, разкриващи връзката сред спорта, морето и здравето. Проведе се интензивен курс по ветроходство за начинаещи, спортни игри, оздравителна гимнастика, таласотерапия, паневритмия на плажа, спортни танци на морския бряг.

21 май - Денят на Светите Константин и Елена стартира със света литургия в едноименния манастир, литийно шествие с чудотворната икона на Светите равноапостоли и освещаването на курбан. Празничната стратегия продължи с концерт на фолклорен отбор при Академичния танцов спектакъл във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ", солови осъществявания на Донко Марков – фолклор и Кристина Христова - българска сцена. В Хотел Астор Гардън бе подредена фотоизложбата " 110 години курорт Св. Св. Константин и Елена “, в която архивни фотоси и цветни снимки показват вековната история на курорта и неговия актуален образ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР