Със свъсено време започва седмицата. Крайно неприятни дъжд и вятър

...
Със свъсено време започва седмицата. Крайно неприятни дъжд и вятър
Коментари Харесай

Свъсено време. Дъжд и вятър за старт на седмицата

Със свъсено време стартира седмицата. Крайно неприятни дъжд и вятър има в цялата страна. Причината са поредност средиземноморски циклони, които ще минават над Балканите и най-после ще донесат и сняг.

В понеделник преваляванията ще стартират още преди обяд от югозапад и в хода на деня ще обзет в друга степен цялата страна. През нощта и на следващия ден до обяд последователно ще стопират. Следобед, по здрач, през нощта и на следващия ден преди обяд дъждът ще минава в сняг в Рила, Пирин, Западна и Централна Стара планина, Предбалкана и централните области на Дунавската низина. Температурите в топлата част на деня ще гонят стойности сред 6 и 11 градуса, съобщи Нова тв.

В мощ е жълт код с предстоящи превалявания до 30-40 литра на квадратен метър за 24 часа в Югозападната половина на страната. Предупреждение има и за мощни пориви напразно със скорост до 70-80 километра в час – основно в източните региони.

В планините сняг ще вали в масивите на Югозапад, западните и централните елементи на Стара планина и Предбалкана. Вятърът на моменти ще е със мощни пориви и ще основава условия за навявания по планинските проходи. Температурите ще са в интервала от 0 до 5-6 градуса.

 

След малко скъсване на облачността във вторник следобяд над западните региони, ще стартира ново заоблачаване. От сряда до петък ще минава втори циклон – още веднъж с увеличаване напразно и превалявания от дъжд в ниските региони и сняг в планините. Валежи се обрисуват и през почивните дни, още веднъж вследствие на преминаваща зона с ниско атмосферно налягане.

Заради преваляванията и периодическото увеличаване напразно, въздухът над страната е с централизация на замърсители на малко места. Очаква се наклонността към понижаване на стойностите на фини прахови частици да продължи. До края на седмицата не се чака нескончаем интервал на безветрие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР