Със строги мерки, но с отворени храмове, в Гърция очакват

...
Със строги мерки, но с отворени храмове, в Гърция очакват
Коментари Харесай

Строги ковид мерки в Гърция, хората на плажа

Със строги ограничения, само че с отворени храмове, в Гърция чакат Великден. Поради възбрана за пътешестване отвън областите, множеството гърци ще честват на плажа. Забраните и ограниченията отхвърлиха доста от туристите да прекарат празниците в Гърция.

Църкви и манастири са празнично украсени в очакване на Възкресение. Спазва се непоколебим протокол с двойни маски и малко хора вътре в храмовете.

Според традицията през днешния ден кръстницата идва с дарове за децата. Задължително е великденската свещ „ ламбада “ да е украсена.

С нея се носи Благодатния огън у дома, а на първия ден на Великден се оставя свещта да догори в църквата.

Днес завършват и постите, стартират приготовленията за великденската софра на следващия ден след черква.

В съпоставяне с предходни години туристите са малко, само че имат опция да посетят литургия, само че до 21 часа, когато влиза в действие и вечерния час. Топлото време дава опция и за великденска отмора на плажа, в Крит е 35 градуса по Целзий.

Днес се организират всеобщи благотворителни акции за небогати хора, проведени от църквата, учебните заведения и частни компании.

Опашки най-вече от младежи има пред центровете за имунизиране.

В Гърция неработен ден е понеделник, когато църквата отбелязва празника на Свети Георги, а вторник е обща национална стачка във връзка 1 май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР