Със страданието и болката не се свиква, казва д-р Делян

...
Със страданието и болката не се свиква, казва д-р Делян
Коментари Харесай

Сърцат доктор играе за кмет на район Изгрев

Със страданието и болката не се привиква, споделя доктор Делян Георгиев

Българска социалистическа партия заложи на доктор от Спешна помощ, който е татко на три деца

Сред претендентите на Българска социалистическа партия за районни кметове в София е един доктор от " Спешна помощ " - София който е някогашен фехтовач, разпуска с каяк, има куп занимания, доста и разностранни ползи, постоянно му се постанова да заговорничи със брачната половинка си, с цел да го показва тя като водач на мотокар, и е татко на три деца. Името му е доктор Делян Георгиев, на 33 години, и влиза в конкуренцията за кметския стол на регион " Изгрев " от името на социалистическата партия.
" Съпругата ми по принцип постоянно ме е подкрепяла във всичко. Тя не е аполитичен човек, постоянно гласуваме дружно, само че счита, че може би не би трябвало да се понечвам с това предизвикателство, тъй като е прекомерно завладяващо, признава доктор Георгиев. – В момента нейният главен приоритет са децата ни. Синът ни е на 11, по-голямата ни щерка към този момент е на 6, а дребната през ноември ще навърши 5 ".
Според доктор Делян Георгиев незабавна помощ е перлата в короната на медицината. " Защото сред живота и гибелта стоиш единствено ти. Ако направиш всичко, което знаеш, в случай че го направиш в точния момент, индивидът ще оживее. Ако не... За мен това е голямото предизвикателство ”, споделя той.
Кандидатът на Българска социалистическа партия за кмет на регион " Изгрев " е безапелационен, че със гибелта в никакъв случай не се привиква. " Много пъти съм чувал сътрудници – било лекари, медицински сестри или фелдшери – да споделят, че след 30 години работа към този момент са привикнали. Аз не мисля, че е по този начин, споделя той. - Дори и в този момент, след всичките години работа в " Спешна помощ ", след многото болежка и човешко страдалчество, което съм видял, има неща, с които няма по какъв начин да привикна. Не можеш да приемеш безстрастно гибелта, да неглижираш наличието й, за мен това е неуместно изказване. Не можеш да свикнеш със страданието, болката или угасването на живота на дете. Това са тежки моменти! Да, може да запазиш наличие на духа в тежка обстановка и си задължен, като доктор, да го сториш. Да, може да се абстрахираш от някакви мисли и усеща на суматоха в избран миг, с цел да бъдеш съответен в конюнктура на всеобща суматоха и боязън, само че в никакъв случай не можеш да свикнеш! В противоположен случай би трябвало да не си човек, а някаква безчувствена машина ".
Д-р Георгиев мощно има вяра, че любознанието движи света. " По принцип имам доста ползи и занимания. Бивш състезател съм, упражнявах фехтовка дълго време. Това е един от обичаните ми спортове, споделя той. – Страшно обичам да отивам на риба. Тази година съумях единствено два пъти да отида, а това е огромна тъга за човек, който обича. Обичам спокойствието на риболова. Обичам планината, природата... Скоро водих децата в Бели Искър, Самоковско, където открихме едни хубави екопътеки. Обичам да чета книги, най-различна литература. Много обичам да карам каяк. Обичам да отивам на концерти. Като изключим обичайните рок, джаз и модерна музика въобще, ужасно доста обичам опера. Харесва ми. Това изкуство, което доста хора не схващат, мен ме успокоява. Миризмата на залата, столовете, музиката, гласовете... Старая се да уплътнявам всяка свободна минута пълноценно и да не я изгубвам. Надявам се да съм добър образец за децата. Но това ще го разберем, живот и здраве, след време. Когато те самите ми кажат какъв татко съм бил... ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР