Със специално разпореждане на финансовия министър Асен Василев от партията,

...
Със специално разпореждане на финансовия министър Асен Василев от партията,
Коментари Харесай

МинФин ще приема само удобни журналисти

Със особено предписание на финансовия министър Асен Василев от партията, която в началото разгласи, че се бори за бистрота – Политическа партия, до ведомството няма да бъдат допускани публицисти, които не му харесват. Акредитациите ще бъдат издавани единствено на стопански издания и на медии със профилирани рубрики. И това обаче отново не подсигурява, че ще бъдат задоволително положителни за министерството, което си резервира правото да им откаже допуск. Така публицистите ще се усещат пресирани да не задават неуместни въпроси на министъра.

Напомняме, че главните проверяващи медии в България нямат нито икономическа специализация, нито обособени рубрики в бранша, въпреки точно на база на техните прочувания, а не на политиците да бяха разнищени най-големите афери на Статуквото. Именно на раменете на проверяващите публицисти Политическа партия пристигна на власт през 2021 година и се върна тази година.

Сегашната мярка се постанова поради разкритието на публицист, пишещ за уеб страницата Гласове, който е политематичен, само че няма икономическа устременост, за закриването на дирекцията в МинФин за арбитражи, което Асен Василев постанова с ясното схващане, че това ще докара до стотици милиони евро загуба на процесите, в които сега страната взе участие.

В.19 минути беше неразрешен във финансовото министерство още при ръководството на Симеон Дянков, който не харесваше разкритията, които вършим. При Владислав Горанов към този момент чиновниците в подчинения му Национална агенция за приходите бяха затрупани с ежеседмични позвънявания: " Тия още ли са живи ”. Традицията продължава БЕЗ ПРОМЯНА и при Асен Василев. Въпреки че имаме профилирана графа, която четете сега и даже секторен уебсайт interes.bg, нямаме никакво предпочитание да се акредитираме – подготвени сме да предоставим правото си на друга медия, която също би разследвала делата и документите във ведомоството.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР