Със специално послание към делегатите на Единадесетата конференция на ДПС

...
Със специално послание към делегатите на Единадесетата конференция на ДПС
Коментари Харесай

Ахмед Доган притеснен ДПС да не стане бутикова платена партия. Обяси се против избори 2 в 1

Със особено обръщение към делегатите на Единадесетата конференция на Движение за права и свободи се обърна почетният ръководител на Движението доктор Ахмед Доган, предава Епицентър. То бе прочетено от водещата на първото съвещание на форума евродепутатът Искра Михайлова.
Тя се извини от името на Доган, че той не е могъл да участва. „ Неговата харизма, престиж и любов към Движение за права и свободи е дружно с нас през днешния ден, тук “, посочи Искра Михайлова.
„ Евентуални промени в НАТО и казусът за сигурността на Европа, провокациите, свързани с евроизборите и смисълът на концепцията за избора на двама съпредседатели “ – по тези три въпроса разсъждава Ахмед Доган в посланието си.
Ние изоставяме от света, който сме построили. Европа би трябвало да премисли ролята си на втора цигулка.
Ще има нов прочит на Северно-атлантическия контракт.
Очаква ни гневна милитаризация на света и Европа.
Избори 2в1 може да дестабилизират страната и да провокират углавен избор с непредвидими последствия.
Съпредседателството значи спор. Гласуването Пеевски и Чакъров да стане в пакет, по този начин ще се демонстриРа единството на партията, написа Доган към делегатите на конференцията
Ето цялостния текст на посланието на Доган
Обръщение на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган към XI-та Национална конференция на Движение за права и свободи
Уважаеми делегати на XI-та конференция на Движение за права и свободи!
Скъпи депесари!
Живеем в комплицирано, доста динамично и непредвидимо геополитическо време…
НАТО, Организация на обединените нации и всички други ангажирани интернационалните институции, към момента не могат да намерят нужните преговорни принадлежности за прекъсване на войните в Украйна и Близкия изток. Всеки ден сме очевидци на многочислени човешки жертви, в това число и деца, които напущат живота без да са наясно с каквото и да е пояснение за това, което им се случва. Но оставят в душите на околните си предпочитание за отплата и ненавист към причинителите на тяхната болежка. Мотивите за компенсация се трансферират на идващото потомство, както и семената на раздора и последващите спорове и кръвопролития…
Не е без значение да отбележим, че и двете войни са братоубийствени!
Забележително е, че законните представители, които съблюдават международния ред, към момента не могат да намерят „ задоволително решение “ за стопиране на тази човешка покруса, която провокира и голяма филантропична злополука. Тази картина е част от облика на нашата цивилизация през 20-те години на XXI век.
Уважаеми дами и господа, напълно в резюме, само че пунктуално, желая да привлека вашето внимание към три въпроса:
– първо – възможните промени в НАТО и казусът за сигурността на Европа;
– второ – провокациите, свързани с идните избори за ЕП;
– трето – смисълът на концепцията за двама ръководители на Движение за права и свободи в настоящия подтекст.
Надявам се, да се съгласите с мен, че главният проблем на нашето време е мирът и сигурността на Европа, света и на всеки един от нас в нашето всекидневие.
В този ред на мисли, първо, дано да опресним общото ни усещане от директната „ политическа безпардонност в позицията на Доналд Тръмп за „ сегашното и бъдещето на НАТО “. Той сподели нещо просто, само че стратегически значимо за Европа: “всеки би трябвало да си заплати сметката за сигурността, която получава от Съединени американски щати! ” Така той постави Прагматизма като пиедестал на груповата сигурност, респективно, и като принцип на партньорските връзки в Алианса. Тази „ гореща вест “ за часове обиколи планетата и разсъни европейските елити от инерциалната сънливост на „ удобната сигурност “, в която те витаеха десетилетия наред.
Това изявление изкара на показ, като на пазар, нашите съзнавани и несъзнавани подозрения и опасения за мира и сигурността на целия ни геополитически ареал. Разбира се, това шоково влияние се отрази върху цялото обществено усещане и ни сподели, какъв брой бързо се трансформира светът, в който живеем.
Тази обстановка ни показва и нещо доста значимо: нашето световъзприемане не е готово за сходни радикални промени на визиите ни за мир и общата ни сигурност. Това е сигурна индикация, че светът се трансформира по – ускорено от нашите стандарти на усещания за него! Тоест ние изоставаме от света, който сме построили. Светът се развива по – бързо от нас!
Разбира се, този тренд на „ преосмисляне на задачите и дилемите на НАТО “ е в дейна планова фаза от последните 5 – 6 години. Въпрос на време е това да се случи, без значение кой ще бъде президент на Съединени американски щати, нито пък дали това се харесва на Европа или не!
Истината е, че Европа би трябвало да премисли ролята си на „ втора цигулка “ в груповата ни сигурност и да направи съответни на геополитическите действителности вложения в личната си дарба за защита. Във всички случаи несъмнено ще има и нов прочит на Северно-атлантическия контракт.
Според мен, изборът ни на евроатлантизма ще продължи да бъде настоящ, само че с очевидно или неявно преформатиране, на отговорностите сред страните членки, с предефиниране на ролята на някои от тях за общата сигурност на Европа. Този развой е необратим и не зависи от нашата воля. За страдание той към този момент е почнал и реакцията на Европа е закъснителна, само че с добър проспект за развиване.
Тъжно е да се каже, че идващите 10 – 15 години, а може би и повече, ни чака гневна милитаризация на света, в това число и на Европа, като деец на превъоръжаването.
Не мога да намеря подобаващи думи по какъв начин да кажа на младежите, че в обозримо бъдеще желанието ни да живеем с концепцията на „ сантименталния хуманизъм “ или в „ общество на здравия разсъдък “, с правилата на „ силата на правото “ и на моралните императиви, ще бъде с лимитирани варианти в техния живот.
За Движение за права и свободи идните евроизбори ще бъдат тест за реформиране и подготвеност за присъединяване в политическия живот на България и в Екологичен потенциал. Всички знаем, че на евроизборите гласоподава най-вече твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на Движение за права и свободи на фона на властовите недоразумения и „ ротации “ на ръководещите.
Трябва да ни е ясно, че едни предварителни парламентарни избори по формулата „ 2 в 1 “ може в допълнение да дестабилизират страната и да провокират углавен избор с непредвидими последствия.
В идващия Екологичен потенциал доста постоянно ще се приказва за „ национална еднаквост “, „ народен суверенитет “ и за „ национални ползи “… Ако в Съединени американски щати изолационизма вземе превес във външната й политика, пронационалистическите партии в Европа ще се очертаят като естествени политически сътрудници на консерваторите. Тази допустима политическа вероятност слага под въпрос настоящия статут и профил на Европейски Съюз, както и неговата целокупност.
Уважаеми съидейници, съпредседателството по формулировка е контрапункт на едноличните решения, по тази причина значи спор в груповите органи на всяка организация и взимане на общи решения. Когато това не е допустимо заради наложителна действеност за едно или друго деяние или позиция, двамата ръководители вземат решение на тяхна отговорност какво да подхващат. Съпредседателството се постанова като политическа форма на водачество в разнообразни европейски страни, в това число и в България. Тази формула включва както еднопартийни, по този начин и съдружни формати.
В съответния случай, концепцията за двама ръководители на Движение за права и свободи има три съществени аргументи:
– първо – битката за съблюдаване и отбрана на нашите права и свободи, с помощта на което ние сме това, което сме в България и в европейското политическо пространство, е неизменим стратегически приоритет на ДПС;
– второ – последните години Движение за права и свободи уголемява електоралния си периметър, което допуска и възобновяване на нейния политически облик, с съответно електорално представителство;
– трето – Движение за права и свободи има потребност да съживи и задейства модела си на работа с действителните хора и локалните партийни структури, както и в решаването на нововъзникващите проблеми на хората от локалната власт.
Ако този непрекъснат ангажимент към нашите гласоподаватели не се трансформира в приоритет за Движение за права и свободи, вероятността да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна!
Поради тези значими съображения, предлагам на вниманието на XI-та Национална конференция на Движение за права и свободи, гласуването на двамата претенденти за ръководители да бъде в пакет, т.е. по едно и също време. Така новата парадигма на водачеството в Движение за права и свободи ще показва и единството на партията.
Скъпи депесари!
Свидетели сме на генезиса на многополюсен геополитически свят, за което приказвам повече от 10 години.
Въпреки разтърсванията и несигурността, които занапред ще ни се наложи да претърпяваме, ние живеем в извънредно забавно време.
Пожелавам ви да превърнем МИРА, СИГУРНОСТТА И ПРОСПЕРИТЕТА на всички в персонална мотивация за живот на всеки един от вас!
Така светът ще наподобява по-надежден за нас и за нашите деца.
Бъдете живи и здрави!
Винаги ваш: А. Доган
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР