Със специален пост във Фейсбук излезе шефката на Федерацията по

...
Със специален пост във Фейсбук излезе шефката на Федерацията по
Коментари Харесай

Защо Илияна Раева хвърля гръмотевици

Със специфичен пост във Facebook излезе шефката на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева на имения си ден. Днес е Илинден и Раева чества. Ккато всяка година тя прави курбан раздава. Сега обаче огромната шампионка на България описа благ спомен от детството си. Кръстена е на дядо си Илия, само че баба й я научила да тачи празника.

Когато бях дребна и се ядосвах за нещо, тропах с крайник и плачех, и виках, баба се смееше с глас и всякога споделяше: “Айдеее… разлуди се Илия, я и гръмотевици ще хвърли. ” Аз още повече се ядосвах, а тя още повече ми се смееше с глас, върна лентата Илияна Раева.  

Днес ще занеса курбан и в залата на девойките и треньорите. Всяка година им нося. За изпроводяк…, написа още Раева. И честити празника на всички.

Ето целия роман на Илияна Раева за Илинден:

Днес е Илинден!

Почита се свети оракул Илия!

Илия значи Божия цитадела. Баба ми ме научи да уважавам този ден и светец. Кръстена съм на дядо ми Илия. Баба не пропускаше като дребна да ме води в черквата на този ден и аз доста обичах да чувам по какъв начин свети оракул Илия се е качил на небето с огнената каляска. Поверието гласи, че светия оракул е заповедник на гръмотевиците и бурите.

Когато бях дребна и се ядосвах за нещо, тропах с крайник и плачех, и виках, баба се смееше с глас и всякога споделяше: “Айдеее… разлуди се Илия, я и гръмотевици ще хвърли. ” Аз още повече се ядосвах, а тя още повече ми се смееше с глас.

Много си оценявам името и имам вяра, че свети оракул Илия ми дава доста мощ. На този ден върша курбан и разпределям. Преди 18 години с Наско построихме параклис “Свети оракул Илия ”. Вчера го почистих и възпламених свещичка. Дълбоко имам вяра в силата и законите на невидимия свят. Това ми дава доста сили, доста!

Днес ще занеса курбан и в залата на девойките и треньорите. Всяка година им нося. За изпроводяк…

Честит имен ден на всички, които честват през днешния ден! Дано са усетили величието и силата на името си, тъй като то е БОЖИЯ КРЕПОСТ!

Честит имен ден и на моята прелестна дребна Илиана!❤️

P.s. Поверието гласи, че морето взима жертви през днешния ден. Бъдете деликатни до момента в който се къпете.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР