Със скромна церемония в Токио бяха открити XVI параолимпийски игри,

...
Със скромна церемония в Токио бяха открити XVI параолимпийски игри,
Коментари Харесай

XVI параолимпийски игри бяха открити със скромна церемония

Със скромна гала в Токио бяха открити XVI параолимпийски игри, които ще продължат до 5 септември.

Програмата бе под мотото  " Para Airport " и стартира с видео (режисьор Ацуки Макино), а по-късно продължи и на издигнатата в центъра на олимпийския стадион сцена. В актьорския състав на " летището " се включиха 100 индивида, от които 23-ма души с увреждания, минали кастинга. Някои от тях за първи път излизаха на сцена. В края на програмата бе изобразено логото на интернационалния параолимпийски комитет (IPC), наречено  " Agitos " (лат. - Аз се движа).

Парада на нациите бе открит, както и на олимпийските игри, от тима на бежанците, следван от този на Исландия, тъй като по янопската писменост следва точно островната страна - Aisurando на японски. Някои страните нямаха представители спортисти, възпрепятствани да са на церемонията и техните знамена бяха носени от доброволци. Тимът на Нова Зеландия обаче отхвърли да участва поради антиковид ограниченията, като отхвърли даже да бъде импортиран неговият байрак.

Българският тим е формиран от четирима спортисти - първенеца по подтикване на гюле от Рио`16 Ружди Ружди, бегачът на 1500 метра Християн Стоянов, копиехвърлячката Фатме Исмаил и стрелкинята с пневматична пушка Милена Тодорова, която бе знаменосец на делегацията ни. 

Олимпийската клетва и бе прочетена от японската звезда на тенис в инвалидни колички Шинго Кунейда, от състезателката по голбол Рие Урата и от фехтовача Нобуюки Азума.

Игрите бяха оповестени за публично открити от император Нарухито. След което бяха издигнати флаговете на Япония е IPC. Параолимпийският огън не бе разпален в този момент, тъй като това стана преди няколко дни на гала, при която огънчета, минали през от 47 японски префектури, бяха събрани в един общ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР