Със скандирания Оставка и Нено е лъжец група протестиращи посрещна

...
Със скандирания Оставка и Нено е лъжец група протестиращи посрещна
Коментари Харесай

Протестна акция прекъсна откриването на форума за екоиновации в София

Със викания " Оставка " и " Нено е измамник " група протестиращи посрещна делегатите на европейския конгрес за екоиновации в София. Двудневният конгрес, в който взе участие и министърът на околната среда и водите Нено Димов, се откри през днешния ден като акцент е тематиката за замърсяването на въздуха и опциите за справяне с казуса.

Докато делегатите се събираха в " София тех парк ", жители се събраха пред постройката на митинг в отбрана на Националния парк " Пирин ". Макар на влизане участниците, министър Димов и други представители на ръководещите да заобиколиха демонстрацията, част от протестиращите съумяха да влязат вътре и да повдигнат лозунгите си.

Пред европейските делегати протестиращите обявиха на британски език, че България има неповторима природа, че Пирин е международно завещание, а екоминистърът взе участие в скица за разрушаването му. Акцията изненада министър Нено Димов, който беше станал, с цел да произнесе приветстваща тирада.

 Протестна акция прекъсна откриването на форума за екоиновации в София
© Георги Кожухаров

Той седна още веднъж на мястото си, а водещият на събитието благодари за посланието и помоли протестиращите да изоставен форума с думите, че участниците в него са се събрали да търсят решения, а не крайни позиции.

След напускането на протестиращите Нено Димов взе думата и за следващ път повтори, че в действителност доста се радва на демонстрациите, тъй като е живял във време на режим, в който не всеки е можел да показва мнението си. " Всъщност това е едно отлично начало на един конгрес, в който да защитим демокрацията ", сподели министърът.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (72)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР