Със сигурност вие като стопанин искате най-доброто за кучето си.

...
Със сигурност вие като стопанин искате най-доброто за кучето си.
Коментари Харесай

7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате

Със сигурност вие като собственик желаете най-хубавото за кучето си. Тези животни могат да бъдат с изключение на домашни любимци и пълноправни членове на вашето семейство. Те са най-хубавият другар на индивида, само че знаят ли го?

Докато гледате в очите на кучето си или се сгушвате на дивана, освен вие се чудите дали то осъзнава какъв брой доста е обичано. Добрата вест е, че кучетата имат несравнимата дарба да основават мощни прочувствени връзки с хората и съвсем сигурно знаят какъв брой доста ви е грижа за тях.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Но в случай че желаете да научите повече за това по какъв начин да покажете на кучето си, че го обичате, сте попаднали на вярното място.

Прекарвайте време и сами

Макар че прекарването на време с кученцето ви е превъзходен метод да му покажете обич, значимо е те да свикнат да прекарват известно време сами, с цел да се предотврати тревогата от разлъка в бъдеще.

Запазете успокоение и продължете

Независимо какъв брой разочароващи са счупената ваза, сдъвканата обувка или непредвидената локва на пода, в никакъв случай не си коства да наказвате кучето си. Положителното подсилване е най-хубавият и най-ефективният метод за образование и доближаване с кученцето.

 кучето си 7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате

Контролът на порциите е от основно значение

Пълноценното хранене с следени порции е от решаващо значение за растящите кученца, тъй че всички лакомства би трябвало да се оферират като част от него. Най-добре е да хапва по малко – уверете се, че всички лакомства са задоволително дребни, с цел да може кучето ви да ги погълне елементарно, и не са прекомерно твърди, в случай че са доста дребни.

Отделете малко време

Качественото време е най-важният метод за основаване на връзка с кучето си. Игра в градината? Идеално. Гушкане на дивана? Още по-добре. Вашият окосмен другар ще оцени всяка минута, която можете да отделите за него, тъй че не забравяйте да отделяте по малко време всеки ден.

Целувките и прегръдките могат да накарат доста кучета да се притеснят. Обърнете внимание на финия език на тялото на кучето си, когато го галите – почесването по ухото нормално е добра концепция!

Пазете спокойствието им

Кучетата не могат да приказват, само че вие можете. Говоренето в отбрана на кучето ви е значим метод да покажете любовта си, без значение дали става дума за молба към другите да почитат персоналното пространство на кучето ви, или за това да се уверите, че то може да си почива умерено, когато приятелите и фамилията са в близост. Не сте сигурни какво се пробва да ви каже вашето куче? Обърнете внимание на езика на тялото му, защото държания като „ китово око “, олизване на устните и прозяване могат да бъдат едвам доловими знаци за стрес. Като наблюдавате деликатно, скоро ще можете да разпознаете източниците на стрес и да ги избегнете. Кучето ви може и да не може да ви благодари, само че сигурно ще го оцени.

 кучето си 7 стъпки, с които да покажете на кучето си, че го обичате

Планирайте срещи за игра

Искате да сте обичаният човек на кучето си? Да го заведете на среща за игра е един от методите да изградите връзката си, като добавите малко неспокойствие в деня му. Важно е да се уверите, че кучето ви се схваща добре с другарчето си за игра, а това може да изисква известно обмисляне. Ако кучето ви обича повече хората, не е наложително да включвате друго куче – или в случай че то е по-щастливо да играе единствено с вас, това също е добре.

Заемайте се със задания дружно

Разпорежданията може и да не са вълнуващи, само че за кучето ви може да бъде вълнуващо да взе участие в живота ви. Осигурете спомагателното време с кучето си, тъй като това  може да бъде потребно и за двама ви, даже в случай че просто си проправяте път през листата със задания. Само не забравяйте да планирате пътуванията си и да следите за признаци на стрес, защото не всички кучета са щастливи от пътувания с кола или препълнени места. През топлите месеци е най-добре да пропуснете всички спирки, които могат да изискват кучето ви да остане в колата. Дори късото време в колата може да бъде рисковано, в случай че е топло.

Дръжте ги в течение

Ако към момента се чудите по какъв начин да кажете на кучето си, че го обичате, за какво не опитате да го кажете? Макар че доста притежатели на кучета беседват с тях понякога, говоренето с тях, до момента в който си вървите денем, може да им помогне да се почувстват съпричастни – и те даже могат да усвоят една-две думи, защото съгласно скорошно изследване междинното куче схваща 89 думи.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР