Със сигурност появата на бебето ще ви накара да промените

...
Със сигурност появата на бебето ще ви накара да промените
Коментари Харесай

7 истини за брака, които научавате, след като се родят децата

Със сигурност появяването на бебето ще ви накара да измененията мисленето си и може би ще ви отвори очите за доста неща в колегата или връзката ви, които преди не сте забелязвали.

Бракът или съжителството са подложени на същински тест в подобен миг, който може както да ви сплоти, по този начин и да ви раздалечи. Има обаче 7 общи неща, да ги наречеме „ истини “ за брака, които сътрудниците осъзнават едвам откакто станат родители.

1. Отричането на смяната не оказва помощ

Фактите приказват друго – в този момент в дома ви има още един (или повече) души. Бебето, въпреки и толкоз дребно, също e човек, който предявява своите искания за внимание и време.

Не е наложително измененията да са безусловно отрицателни. Но не трябва и да се заблуждавате, че всичко е като преди. Така акцентирате върху негативите, без да давате късмет да позитивните неща. Приемете смяната, с цел да се адаптирате по-бързо.

2. Мразите колегата си – е, случва се

Тази рецесия не подминава даже и най-сплотените и обичащи се двойки, откакто се роди бебето. И има в действителност моменти, които просто ненавиждате колегата си. Вместо целувка, когато се прибере от работа, вие го гледате неприятно и се дразните от всяка негова дума.

Спокойно, не сте единствени. И това ще отмине. Важното е да не приемате тази фаза прекомерно остро и да не задълбочавате, трансформирайки споровете в хронично положение.

3. Ще бъдете разнообразни

Със сигурност ще бъдете по-уморени, а от време на време и изтощени. И вечер, вместо да се гушнете на дивана и да си говорите, ще предпочетете да си легнете още в 21 часа (стига и бебето да спи).

Причината е, че децата изискват доста внимание, а родителите са длъжни да им го обезпечат. И умората се натрупва. В такава обстановка е доста значимо, да намерите метод да открадвате малко от времето си, с цел да останете уединено. Това ще запази нежността в връзките ви.

4. Романтиката остава в предишното

Преди да се родят децата сантименталните жестове са били част от всекидневието ви. Сега нямате нито време, нито предпочитание за такива неща.

Събуждането през нощта преди е било, с цел да вършиме обич, а в този момент е, тъй като бебето плаче. Добрата вест е, че и този интервал рано или късно свършва. Така че просто би трябвало да се заредите с самообладание и дадете късмет на романтиката, когато й пристигна времето.

5. Сексът също остава на назад във времето

Намаленото предпочитание за секс е обикновено положение в интервала на кърменето, както и дълго по-късно. Умората, физическият дискомфорт, който раждането и бременността носят със себе си, вилнеещите към момента хормони вършат интимните прекарвания невъзможни. Дори концепцията за секс наподобява изтощителна в очите на дамата.

А когато въпреки всичко се случи, няма нищо общо с оня секс отпреди да се роди бебето. Бъдете обаче търпеливи – рано или късно всичко ще си пристигна на мястото.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР